В 00.01 ч. на 1 януари 2022 г. три ракети

...
В 00.01 ч. на 1 януари 2022 г. три ракети
Коментари Харесай

Престъпна небрежност на командирите довела до смъртта на най-малко 70 руски войници в Макеевка

В 00.01 ч. на 1 януари 2022 година три ракети HIMARS удрят постройката на професионалното учебно заведение в Макеевка, Донецка област. От средата на декември в постройката са настанени няколкостотин бойци от 14444 полк.

" Да, всички бяха мобилизирани. Нечия незаконна немарливост е причина там да бъде ситуиран и складът за муниции и гориво, който се взривява при удара. " Това пишат военни блогъри в Телеграм а случая, при който починаха десетки съветски бойци.

По информация на блогърите в постройката е имало общо към 600 души, доказаните жертви са към 70. Разчистването на отломките продължава. Предполагаемите жертви са до 110 души. Ранени са над 100 души. Други последствия от удара са загуба на документи и връзки, нарушение на контрола.

Според блогъри главните вреди на зданието са нанесени вследствие на детонирането на намиращите се там боекомплекти и 5 тона дизелово гориво. По предварителни данни координирането на удара е осъществено от украинското разузнаване благодарение на локални поданици.

Мобилизираните настояват, че отговорността е на командира на полка полковник Роман Еникеев. Отчасти не сме съгласни с тях: полковникът е отговорен единствено за това, че сляпо е изпълнявал заповедите на началниците си и не е съумял да устрои подразделението си в сходство с действителностите на фронта, настояват блогърите.

Вината за нещастието е на командването на Първи армейски корпус на Народната милиция на ДНР. За страдание те подценяват здравия разсъдък и разузнаването, разясняват още в Телеграм.

В интернет към този момент се появиха версии за случилото се - те включват потреблението на мобилни телефони и сътрудници на врага на място. Всички са отговорни, като се изключи управлението, което реши да избере място с оптималната гъстота.

Ударът по ПТУ не е първият случай, който лежи на съвестта на командването на корпуса. На 12 август артилерията на съперника поразява команден пункт (КП), който се намира в контролната постройка на мина " Ленинска ". Дори разследващата информация за идното нахлуване не води до никакви заключения - в последна сметка се стига до покруса.

Работата на военната прокуратура би трябвало да се форсира. Важно е да не отписваме случая, приписвайки виновността на някого, а да разплетем цялата нишка, заключават блогърите.

Източник:

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР