В 00:00 часа на 22 януари 2021 г. започва електронно

...
В 00:00 часа на 22 януари 2021 г. започва електронно
Коментари Харесай

От 22 януари догодина започва електронно преброяване на населението |

В 00:00 часа на 22 януари 2021 година стартира електронно броене на популацията на България. А от 1 до 15 февруари преброители ще обхождат домовете ни.

Един човек може да преброи и членовете на фамилията си електронно, само че не трябва да се употребява един и същи имейл адрес при регистрацията. Няма да има повтаряне сред електронното и ръчното броене - в случай че хората са минали през електронно броене, чиновниците единствено ще вземат неповторимите кодове.

Това разгласи зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева пред Българска национална телевизия. 

В момента текат подготвителни работи. За задачата на преброяването ще са нужни 23 000 преброители и 6000 контрольори, които към този момент стартират да се набират. Те би трябвало да са отзивчиви, да имат приблизително обучение, да не са осъждани. Хубаво е да не бъдат от такива служби, които се свързват с инспекции, да не са от полицията, от данъчните служби, тъй като хората имат настройки към тези служби, изясни Янчева.

" Нас не ни интересува дали жилището, в което живеете е законно или нелегално, има или няма Акт 16. За нас е значимо да установим към избрания миг дали живеят хора, какъв брой хора с каква възрастова конструкция, тъй като преброяването е в основата на доста управнически решения ", сподели още зам.-председателят на Национален статистически институт.

Янчева увери, че заплащането на преброителите ще бъде много по-високо от предния път.

Според закона преброяването е наложително и би трябвало да се отговори на всички въпроси, като в отговорите съществуват вариантите: " Не искам да отговоря " или " Не мога да отговоря ".

Числата от демографската статистика демонстрират, че българите се стопяват с към 50 000-60 000 души на година, добави Диана Янчева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР