Узунов бе доайен на журналистите в СмолянПочина доайенът на журналистите

...
Узунов бе доайен на журналистите в СмолянПочина доайенът на журналистите
Коментари Харесай

Почина Георги Узунов

Узунов бе доайен на публицистите в Смолян

Почина доайенът на публицистите в Смолян, заяви Днес на 78-години от този свят си отиде Георги Узунов, изявен държавник и състезател. Започва журналистическата си активност като кореспондент във вестник „ Родопски порив, бил е сътрудник и помощник в над 20 медии, измежду които и в Спортна редакция на БНР, шеф на общинския вестник „ Родопски новини ”, който по негово време става всекидневник. След това основава и управлява вестник „ Родопи ВЕСТ ”.

Узунов беше дълготраен член на управлението на Съюз на българските журналисти, до месец ноември м.г. бе ръководител и на сдружението на публицистите в Смолян. Георги Узунов бе и изявен състезател и състезателен активист. Два пъти е първенец на България по ски-бягане, няколко години подред - народен играч, 3 пъти вицешампион на страната, нееднократен бронзов медалист, победител на 30 км ски-бягане. Носител за националната Купа „ Родопа ”, на Купа „ Вела Пеева “ и Купа „ Пирин “, 2 пъти участник на Световни зимни студентски игри -в Италия и Австрия, печели четвърто място в щафетата на България на Европейското състезание по ски на УСИК в Остерзунд (Швеция) и други

Носител е на Златната значка „ Златно перо “ на Съюз на българските журналисти, притежател на Златната значка на Българския футболен съюз за принос към футбола, притежател на Наградата за журналистика „ Перелик “ – Смолян. По случай неговата 70-годишнина бе почетен и със „ Златен плакет “ на Община Смолян.

Георги Узунов, оставя ярка диря в историята на Родопа планина!

Поклон пред светлата му памет!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР