Узбекистански работници от завод за преработка на отпадъци в западния

...
Узбекистански работници от завод за преработка на отпадъци в западния
Коментари Харесай

Узбекистанци, работещи в Русия, са получили повиквателни за мобилизация


Узбекистански служащи от цех за преправка на боклуци в западния съветски град Орел, които са получили повиквателни за готовност и им е било подредено да се явят в локалния наборен пункт, помолиха своя президент за помощ, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7879
Москва стартира предишния месец първата си акция за готовност от Втората международна война насам, в миг, когато военната ѝ акция в Украйна е в застой и съветските сили започнаха да губят позиции.

Стотици хиляди мъже избягаха от Русия, с цел да не бъдат изпратени на фронтовата линия. Според видеорепортаж на Истоки, управляващите на Орел са изпратили нова серия от вести за готовност тази седмица, в това число до 50 служащи от оборудването за преправка на боклуци Еко Сити. Половината от работещите в него са узбекистански жители, се споделя в репортажа, който демонстрира група мъже с узбекистански паспорти, които и молят президента на Узбекистан Шавкат Мирзийоев да се намеси.

Кампанията за готовност провокира рецензии, откакто бяха връчени вести на доста хора, които не дават отговор на условията за военна работа. Това накара съветския президент Владимир Путин да подреди на чиновниците да поправят всички неточности.

Узбекистан предизвести своите жители да не се причисляват към непознати армии, което е като закононарушение съгласно узбекското законодателство.

Засега няма коментар от посолството на Узбекистан в Москва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР