Узаконяване на продажбата на домашния алкохол. Това искат от Националното

...
Узаконяване на продажбата на домашния алкохол. Това искат от Националното
Коментари Харесай

Стотици хиляди литри безакцизни напитки - в складовете на митниците

Узаконяване на продажбата на домашния алкохол. Това желаят от Националното съдружие " Българската домашна ракия ". Според тях за последните 2 години сред 10 и 15 % е спадът в производството на обичайна напитка, а от Агенция " Митници " регистрират 936 000 лева заплатен данък за домашна ракия през предходната година, съобшава Нова тв.

В един от митническите хранилища, в които се съхранява противозаконният алкохол, единствено за предходната година конфискуваният алкохол е 148 000 литра, от тях огромна част е домашна ракия.

7 200 литра арестуван алкохол в консерви, опаковани като кокосово мляко. 910 л. незаконен етилов алкохол, открит в гараж в Несебър. Това са едни от случаите, в които митничарите се натъкват на нарушавания на законодателството. След митническия склад, алкохолът се продава на търг.

„ Те могат да бъдат закупени само от лица, които са регистрирани по закона за акцизите и данъчните складове  и изискването е те да бъдат модифицирани. За предходната година имаме към 10 тръжни процедури през които сме осъществили към 381 000 литра ”, разяснява Тамара Влайкова от Агенция „ Митници ”.

Докато Агенция " Митници " брои литрите безакцизен алкохол, от сдружението " Българската домашна ракия " оферират дребни производители (собственици на лозя и овошки), които варят спиртни питиета за персонална приложимост - да могат и да ги продават легално.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР