Увреждане на престижа на съдебната система се постига чрез действията

...
Увреждане на престижа на съдебната система се постига чрез действията
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Петьо Еврото е изпълнявал поръчки и може да стане курбан

Увреждане на престижа на правосъдната система се реализира посредством дейностите на основния прокурор Иван Гешев в продължение на доста години. Това съобщи някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов в ефира на Нова теревизия.

 

" С това влизане в президентството Иван Гешев оказа помощ на Бойко Борисов да падне от власт. Натрупването на неодобрението към него върви като снежна топка. Ако не беше изявлението на Мария Габриел, щеше да е друго. В моменти на тежък спор Гешев се държи несъответстващо. Когато спорът премине и се сътвори усещане на опазване на статуквото, индивидът се успокоява и следва нова издънка, която води до идната реакция за неговото премахване. Не имам вяра обстановката да се промени в бъдеще ", сподели някогашният вътрешен министър.

Той прикани за повече бистрота – в уеб страницата на прокуратурата да бъдат отбелязвани дейностите, които са осъществявани по време на следствието на едно произвеждане. Ако има 8-10 месеца сред едно и друго деяние по време на едно следствие, значи то се бави, изясни юристът.

Прокуратурата не може да работи в частен интерес и когато има активизиране на едно следствие, то би трябвало да може да бъде обяснено с термини в Наказателно-процесуалния кодекс, изясни той.

Йорданов изрече съмнение, че Иван Гешев е изискал от Софийска градска прокуратура да изиска имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, което по-късно бе отхвърлено от Гешев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР