Уволниха служител на митницата в Благоевград след кражба на около

...
Уволниха служител на митницата в Благоевград след кражба на около
Коментари Харесай

Уволниха митничар заради кражбата в Благоевград

Уволниха чиновник на митницата в Благоевград след кражба на към 230 хиляди лева ., 20 кг бижута и други движимости от склад. Това е станало в нощта на 17 против 18 януари, написа " 24 часа ".

И. П. е уволнен поради пропуски в инвентаризацията и документите на съхраняваните в складовете иззети пари и артикули.

Пропуските са открити след кражбата, когато трябвало да се обясни какво тъкмо е изчезнало и по кои преписки.
 Обраха митницата в Благоевград
Обраха митницата в Благоевград

Все още не е ясно какво е откраднато

Служителят апелира уволнението си в съда . Делото против неговото уволняване стартира преди дни.

По думите на неговата адвокатка: " Той няма никакво отношение към кражбата, само че е следвало някой, по този начин да се каже, да " опере пешкира ".

Откраднатите пари и украшения са били от закритите към този момент Митница Кулата и Митница Кюстендил, от 2007 година до 2009 година, само че се съхранявали в Благоевград . Преписките по тяхното изземване са от 1996 година и 1997 година Валутата е била съхранявана в банка в Сандански до 2011 година и по-късно е пренесена в митницата в Благоевград.

Защитата на уволнения митничар настоя да бъде показан контракт за защитата на Митническо бюро - Благоевград, тъй като счита, че осъществената кражба в склада е поради безнаказаност от други чиновници, свързани с защитата .

Към момента не е оголен причинителя на обира на митницата. Обирджиите са прескочили оградата през нощта на 17 януари. Те са " работили " към 2 часа с ъглошлайф. Изнесли са валута на обща стойност 230 000 лева Имало и подправени пари, както и излезли от приложимост банкноти. Откраднати са били и към 20 кг украшения, някои от които сребърни, а други от елементарен метал.

Преди да избягат създали наводняване. Митницата се охранява от СОТ и двама охранители на промяна, които се черпели за Антоновден. СОТ-ът се е присъединил 4 пъти след проникването на крадците в Административната постройка, а защитата е дала противоположна връзка, че всичко е наред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР