Уволненият румънски прокурор погва тероризма, информират АП и Romania-insider. По-рано

...
Уволненият румънски прокурор погва тероризма, информират АП и Romania-insider. По-рано
Коментари Харесай

Уволненият румънски прокурор погва тероризма

Уволненият румънски прокурор погва тероризма , осведомят АП и Romania-insider.

По-рано тази седмица президентът на Румъния Клаус Йоханис се подписа под декрет за премахване на основния прокурор за битка с корупцията Лаура Кодрута Кьовеши. Йоханис се съобрази с решение на Конституционния съд от май. Правосъдният министър Тудорел Тоадер прикани за отстраняването на Кьовеши още през февруари. Той сигнализира, че тя надвишава пълномощията и вреди на имиджа на страната в чужбина. Молбата му провокира многохилядни митинги.

 Президентът на Румъния в профил антикорупционния прокурор Кьовеши
Президентът на Румъния в профил антикорупционния прокурор Кьовеши

Йоханис се съобрази с решение на Конституционния съд от май

Върховният съвет на магистратурата на Румъния реши Кьовеши да поеме дирекцията за следствие на проведената престъпност и тероризма в Сибиу.

Тя напусна дирекцията през 2006 година, откакто беше назначена за основен прокурор на Румъния . Тя заемаше позицията до 2012 година През 2013 година стана основен прокурор за битка с корупцията.

Под нейно ръководство организацията сполучливо осъди депутати, министри и други висши политици за машинация, корупция и корист с власт. Въпреки че е известна измежду елементарните румънци, Кьовеши има доста врагове измежду политиците , изключително измежду членове на ръководещата Социалдемократическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР