Уволненият пловдивски учител ще съди повторно училището, в което е

...
Уволненият пловдивски учител ще съди повторно училището, в което е
Коментари Харесай

Уволненият пловдивски учител ще съди гимназията втори път

Уволненият пловдивски преподавател ще съди наново учебното заведение, в което е преподавал, това излиза наяве от публично писмо разпратемо и до медиите. Според Ангел Грънчаров, който е преподавал по философия, уволнението му е непозволено.

Гранчаров изяснява, че спорът с управлението на гимназията в лицето на шефа Стоянка Анастасова е почнал още преди пет години, когато Грънчаров предложил за патрон на учебното заведение да бъде определен Стив Джобс. Тогава директорката се възпротивила и го обвинила в търсене на известност.

Грънчаров изпрати до пловдивския митрополит Николай, отворено писмо, което беше адресирано и до медиите и до институциите. В писмото някогашният преподавател моли за помощ духовника.

В писмото си Грънчаров изяснява, че два месеца след уволнението си е стоял и протестирал на входа на пловдивската гимназия по електротехника и електроника.

" Позволих си да дам този късмет на директорката сама да си поправи грешката, но тя не се възползва от него, без значение от това, че аз толкоз доста време всеки ден стачкувах на тротоара, до централния вход към двора ", написа Грънчаров.

В писмото си някогашният преподавател изяснява, че е оспорил в съда първото уволняване от гимназията. " В последна сметка Върховният Касационен съд анулира заповедта за уволнението ми и ме възвърне на работа, но след единствено една година директорката още веднъж дръзна да реализира нов реванш, още веднъж ме опраска ", написа Ангел.

В писмото си Грънчаров се съмнява, че сърцето му ще издържи нервите от повторни изтощителни правосъдни съвещания на продължаващ доста месеци наред правосъден развой.

Като причина по тази причина за какво директорката водила борба с него, Ангел Грънчаров написа " аз съм труженик на по-различен и новаторски преподавателски метод, съпротивлявам се за едно ново, модерно, човеколюбиво, свободолюбиво и правдолюбиво обучение и образование "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР