Уволненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов не е

...
Уволненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов не е
Коментари Харесай

Уволненият директор на СМГ завежда дело

Уволненият шеф на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов не е склонен с взетото от Регионално ръководство на образованието решение и ще заведе дело. Вчера той бе отхвърлен от поста си. Според бранители на Стоянов близо 500 деца ще изоставен гимназията поради заменения шеф. След поредност от кавги в понеделник бе уволнен досегашният шеф на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. Заповедта за отстраняването му бе връчена в условия на отвод пред очевидци, като той съобщи, че ще я апелира.

По думите му връчването на заповедта му за премахване от поста било режисирано, а на въпрос какво счита да предприеме оттук насетне, той отговори: " Смятам да заведа дело и каквото стане.Нататък не знам, ще видя. Имаше доста малко време да се прочете целият труд. Помолих да ми го дадат на мира да си го прочета, не ми го дадоха. Казаха, че би трябвало или да се разпиша, или да... И аз надлежно не се разписах. Сега ще го взема, ще видя какво има вътре и ще преценява ".

Уволненият шеф изрази съмнения, че една от главните аргументи за разрасналия се скандал са пари. " Самата Петя Тодорова ръководи финансите на настоятелството с написани чекове от госпожа председателката. В самото настоятелство, в управителните му органи има 10 индивида и четирима от тях са учителките Илияна Цветкова, Румяна Караджова, Петя Тодорова, Явор Минков и председателката Спасова. Тоест цялостен надзор на парите на настоятелството ", сподели той.

Родители и възпитаници от Софийската математическа гимназия стачкуваха пред Регионалното ръководство на образованието в поддръжка на Стоянов. Те обявиха, че няма да се откажат от позицията си и в случай че уволненият шеф не бъде върнат на поста си, близо 500 ученика на образователното заведение ще го изоставен.

Очаква се да стане ясно кой ще поеме краткотрайно изпълняващ длъжността шеф. Той ще би трябвало да реши дали учителката Петя Тодорова да бъде върната назад на работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР