Уволненият директор на СМГ: Смятам да заведа дело Интервю на

...
Уволненият директор на СМГ: Смятам да заведа дело Интервю на
Коментари Харесай

Уволненият директор на СМГ: Смятам да заведа дело

Уволненият шеф на СМГ: Смятам да заведа дело Интервю на Александра Димитрова с уволнения шеф на СМГ Антони Стоянов Уволненият шеф на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов не е склонен с взетото от Регионално ръководство на образованието решение и ще заведе дело. Вчера той бе отхвърлен от поста си. Според бранители на Стоянов близо 500 деца ще изоставен гимназията поради заменения шеф.

След поредица от скандали в понеделник бе уволнен досегашният шеф на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. Заповедта за отстраняването му  бе връчена в условия на отвод пред очевидци, като той съобщи, че ще я апелира. 

Уволниха шефа на Софийската математическа гимназия

По думите му връчването на заповедта му за премахване от поста било режисирано, а на въпрос какво счита да предприеме оттук насетне, той отговори: " Смятам да заведа дело и каквото стане. Натам не знам, ще видя. Имаше доста малко време да се прочете целия труд. Помолих да ми го дадат на мира да си го прочета, не ми го дадоха. Казаха, че би трябвало или да се разпиша, или да...И аз надлежно не се разписах. Сега ще го взема, ще видя какво има вътре и ще преценява ".

Учители от СМГ не желаят да стартират образователната година, в случай че Стоянов е шеф

Уволненият шеф изрази съмнения, че една от главните аргументи за разрасналия се скандал са пари. " Самата Петя Тодорова ръководи финансите на настоятелството с написани чекове от госпожа председателката. В самото настоятелство, в управителните му органи има 10 индивида и четирима от тях са учителките Илияна Цветкова, Румяна Караджова, Петя Тодорова, Явор Минков и председателката Спасова. Тоест цялостен надзор на парите на настоятелството ", сподели той.

Ваня Кастрева зове шефа на СМГ да подаде оставка

Родители и възпитаници от Софийската математическа гимназия стачкуваха пред Регионалното ръководство на образованието в поддръжка на Стоянов. Те обявиха, че няма да се откажат от позицията си и в случай че уволненият шеф не бъде върнат на поста си, близо 500 ученика на образователното заведение ще го изоставен.

Родители, възпитаници и учители опазиха шефа на СМГ (СНИМКИ)

Очаква де са стане ясно кой ще поеме краткотрайно длъжността изпълняващ шеф. Той ще би трябвало да реши дали учителката Петя Тодорова да бъде върната назад на работа.

Цялото изявление на Антони Стоянов пред Дарик чуйте в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР