Уволненият директор на СБАЛО от здравната министърка в оставка не

...
Уволненият директор на СБАЛО от здравната министърка в оставка не
Коментари Харесай

Брадвата Сербезова посече и шефа на Онкоболницата

Уволненият шеф на СБАЛО от здравната министърка в оставка не е бил известен за желанието на Асена Сербезова. Без да му оповестят от Министерство на здравеопазването за рокада, при него непосредствено влезнал новият шеф и му се показал, че към този момент той дава отговор за Онкологията.

„Дойде ми изведнъж. Без да ми оповестят. Дойдоха едни хора и споделиха: „Добър ден. Ние идваме, тъй като аз съм новият директор“, описа пред Dir.bg доктор Стефан Константинов. Той още няма връчена и никаква писмена заповед от Министерство на здравеопазването.

„Нямам още формален документ от министерството. Но по този начин ли другояче, предадох ключовете, тъй като те ми демонстрираха документи, които удостоверяват, че това е воля на министъра“, добави Стефан Константинов.

Досегашният шеф на онкоболницата заяви още, че новото управление е било придружавано от представители на частна юридическа адвокатска фирма за подписването на приемно-предавателния протокол.

„Дойдоха с частна юридическа адвокатска фирма. Което също, единствено по себе си, е задоволително скандално, при съществуването на подобен административен потенциал в министерството“, разяснява доктор Стефан Константинов.

Отстраняването му е станало тази заран.

„Да, правилно е. Хич не си поплюват най-после. Разбирам ги, в този момент им е паднало, отиват си. А в случай че вие желаете да разберете по какъв начин и за какво в 12 без пет се маха шеф, извадил от финансовата кал тежка болница, то на следващия ден следете конференцията ни в Българска телеграфна агенция. И в идващите дни. Защото е брутално. Ама много“, написа в профила си във Facebook Стефан Константинов, който беше и министър на опазването на здравето в първия кабинет на ГЕРБ.

По-рано от Министерство на здравеопазването мотивираха промяната на Константинов с резултати от одити и инспекции, които посочили нарушавания с публични поръчки, несвикване на общото заседание за избор на нов Научен съвет и установяване на ценоразпис за избор на екип и други спомагателни услуги. За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев.

Това е следващото уволняване на шеф на огромна болница за последните дни на поста здравен министър от страна на Асена Сербезова. Откакто е в оставка, здравната министърка изненадващо уволни шефа на кардиологичната болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев, а чистката стартира от шефа на „Пирогов“ проф. Иван Поромански, който също беше изведнъж освободен от поста.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР