Уволненият директор на детската градина в Горна баня Мариана Иванова

...
Уволненият директор на детската градина в Горна баня Мариана Иванова
Коментари Харесай

Скандалът с детската градина стана политически, ГЕРБ отговори на Да, България

Уволненият шеф на детската градина в Горна баня Мариана Иванова е приела 24 деца, които не са кандидатствали за банкет в детското заведение. Имената им липсват в Информационната система за обслужване на детските заведения, само че попадат в дневниците на съответните групи и в Националната електронна осведомителна система за предучилищно и учебно обучение. 

Това демонстрира инспекцията на назначената от столичния кмет Йорданка Фандъкова специфична комисия по случая, резултатите от която са на уеб страницата на Столичния общински съвет. Koнстатирано е значително разминаване сред датите на класиране на някои от децата в системата ИСОДЗ и датите на отразяването им в НЕИСПУО и в дневниците, написа още в протокола от инспекцията. Той може да бъде забелязан тук 

В своя позиция пък ръководителят на Постоянната комисия по обучение и просвета към СОС Малина Едрева декларира, че персонално е поискала " да бъдат оповестени сигналите за нарушавания на към този момент някогашния шеф госпожа Иванова, отчетите от инспекциите и заповедта за инспекция от „ Вътрешен надзор ” на Столична община, която тече сега. Публично ще бъдат изнесени и данните от тази инспекция, когато тя завърши. Така всеки ще може да се запознае с обстоятелствата, подкрепени с документи ". 

Едрева написа още: 

Равният достъп до обучение, освен това от най-ранна възраст, от дълго време е една от най-важните ни дела.

За да се случи това, наред с непрекъснатото откриване на нови места, още като заместител кмет госпожа Фандъкова сътвори електронната система за записване в детските градини, придружена от ясни и транспарантни правила за банкет.
Постоянният надзор за следването на тези правила и безапелационната позиция по отношение на носене на отговорност беше и повода шефът на детска градина 164 в Горна баня госпожа Иванова да бъде съществено глобена. Безкомпромисността във връзка с контрола е и повода да стартира инспекция, основана на нейните изказвания, които се изнасят в общественото пространство след уволнението й, макар че до този миг тя не е сезирала нито една българска институция. На този декор е странна отбраната, която една политическа партия оказва на шеф, който намерено признава, че е направил серия от нарушавания на разпоредбите. Всички изказвания за напън на госпожа Иванова би трябвало да бъдат съществено прегледани, по тази причина и резултатът от инспекцията ще бъде изпратен на прокуратурата.

Правовият ред и противодействието на корупционните практики и заобикаляне на разпоредбите не се реализират с политически заявления, а с ежедневна работа, бистрота и отчетност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР