Уволненият бивш директор на "Булгаргаз" Николай Павлов няма притеснения, че

...
Уволненият бивш директор на "Булгаргаз" Николай Павлов няма притеснения, че
Коментари Харесай

Нямам притеснения. Бившият шеф на Булгаргаз беше разпитан в качеството си на свидетел

Уволненият някогашен шеф на "Булгаргаз " Николай Павлов няма терзания, че може да стане обвинен. Това стана ясно от негово изказване в понеделник, откакто беше разпитван над пет часа в Софийската градска прокуратура (СГП).

Пред публицисти Павлов разяснява, че е разпитван в качеството си на очевидец, само че не сподели по какво досъдебно произвеждане с аргумента, че няма право.

Той и целият ръб на шефовете на „ Булгаргаз “ бяха в края на предишния месец. Наследникът на поста Иван Топчийски незабавно по-късно разказа като абсурден методът, по който е била увеличена цената на газа.

Впоследствие министър председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков разясниха, че отстраненото към този момент управление на газовото сдружение е заплашило. Причината - не са осигурини цялостните количества азерски газ, който сега е по-евтин от съветския, с цел да могат да се предложат на потребителите по-ниски цени.

По думите на Павлов обаче в понеделник по време на разпита си той е обяснил по какъв начин работи газовият пазар и е дал отговор на въпроси на проверяващите, отнасящи се до доставките и договорите за газ.

„ Абсолютно нямам никакво терзание, тъй като сме безусловно изрядни “, сподели за Павлов. Той уточни още, че е оставил сдружението "в чудесно положение, с платени сметки, предплатен газ към азерската компания и на 60% предплатени доставки към "Газпром “.

"Сега просто би трябвало да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари. Топлофикационните сдружения би трябвало да бъдат обезщетени поради този мораториум, тъй като, знаете, цените бяха замразени и при тях ще се открие една доста сериозна дупка, която се отрази върху "Булгаргаз ". Но това няма по какъв начин да бъде приписвано на остарялото управление ".

На въпрос допустимо ли е след време въпреки всичко да стане обвинен и тормози ли се, той отговори по този начин: " За какво!? Че сме си изпълнявали прецизно нормативната уредба, че компанията е на облага, че имаме една от най-ниските цени, че бизнесът и всички консуматори черпят изгоди от тези контракти? За това ли би трябвало да се тормозим? “
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР