Уволнението на Жозе Моуриньо шокира футболната общественост! Изненадващо, след като

...
Уволнението на Жозе Моуриньо шокира футболната общественост! Изненадващо, след като
Коментари Харесай

Зидан, Блан или Анчелоти: Кой идва след Жозе?

Уволнението на Жозе Моуриньо шокира футболната общност! Изненадващо, откакто няколко пъти през сезона управлението на " Манчестър Юнайтед " съобщи поддръжката си към Специалния, през днешния ден (18 декември) след публично известие на уеб страницата на " алените дяволи ", португалецът публично е незает.

Това слага " Юнайтед " в нова сага. Освен разчистването на финансовите сметки с Моуриньо, на дневен ред е търсенето на нов управител.
Специалния натрупал 600 000 евро сметка в хотел Жозе Моуриньо чака 25 млн. евро наказателна клауза от "Юнайтед "
Още от началото на сезона няколко експерти бяха спрягани за наследници на португалеца.

Мнозинството от любимците са французи.

Зинедин Зидан приключи контракта си с " Реал " Мадрид откакто завоюва купата в Шампионска лига 3 следващи сезона. Напускането му бе изненадващо и той разгласи, че избира да си почине в идващите месеци. Само че, когато в началото се заприказва за уволнението на Специалния, името на Зизу бързо се появи в заглавията на британската преса.

Снимка: Reuters

Друг французин - 53-годишният Лоран Блан , също е без тим. За последно той води " Пари Сен Жермен " през 2016 година и съумя с отбора да завоюва 3 трофеи на Франция. Бившият селекционер на " петлите " е носил фланелката на " Юнайтед " като футболист. Извън терена той е непосредствен другар с именития някогашен управител на отбора - сър Алекс Фъргюсън, който към момента има огромно въздействие на " Олд Трафорд ".

Снимка: Getty Images

Карло Анчелоти сега е отпред на " Наполи ", единствено че отборът мина през тежък интервал през октомври и ноември и не съумя да се класира за елиминациите на Шампионската лига. След това се заприказва за освобождение на един от най-успешните треньори в историята на европейския футбол.

Снимка: uefa.com

Настоящите помощници в отбора Майкъл Карик и Ники Бът надали ще бъдат предпочетени в дълготраен проект от управлението. Въпреки това някой от двамата може да се заеме със задачата да управлява отбора до края на годината.

Снимка: Reuters

Евентуален правоприемник на Специалния може да пристигна и от Холандия. Гус Хидинк е бил ментор на 14 тима, а сега е отпред на футболния отбор на Китай до 21 години.

Маурисио Почетино - мениджърът на " Тотнъм " също е измежду разновидностите, само че той надали ще остави поста си преди осминафиналите на Шампионската лига, където отборът му ще играе против " Борусия " Дортмунд.
" Юнайтед " против ПСЖ, " Ливърпул " против " Байерн " в Шампионска лига (ВИДЕО) Кристиано Роналдо се завръща в Мадрид за осминафиналите
С много по-малки шансове за правоприемник на Моуриньо, съгласно букмейкърите на Острова, са Леонардо Жардим, Брендан Роджърс, Масимилиано Алегри и Дидие Дешан .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР