Уволнението на директора на къщата музей Иван Вазов в Сопот

...
Уволнението на директора на къщата музей Иван Вазов в Сопот
Коментари Харесай

Уволнението на директора на къщата музей „Иван Вазов” разбуни Сопот

Уволнението на шефа на къщата музей „ Иван Вазов ” в Сопот Стефан Филчев разбуни духовете в града. Местната общност стяга протестен протест за 28 септември. На него поданици на Сопот ще желаят оставката на кмета от Българска социалистическа партия Деян Дойнов. На прицел е и заместникът му Николай Новаков, който съгласно уволнения прибързано Филчев,  от година го бил подложил на необикновен тормоз.

Градоначалникът Деян Дойнов обосновал заповедта си за уволнението на досегашния шеф 2 месеца преди приключване на контракта му на 17 ноември 2017 година с новото условие за подготовка за заемане на този пост – да имал висше обучение по музеология, история или археология, а Стефан Филчев бил лингвист. Уволненият шеф на къщата музей „ Иван Вазов ” се закани, че ще си търси правата в съда, а за случая още в понеделник ще сезира и Министерството на културата.

Още преди честванията на Деня на независимостта на България жителите на Сопот излязоха на импровизиран митинг пред паметника на патриарха на българската литература, откакто научиха вестта за уволнението на шефа на музея на Иван Вазов. Местен Инициативен комитет пък прикани жителите на града да се съберат на 28 септември (четвъртък) от 17.30 часа пред постройката на Община Сопот, с цел да изискат всички дружно оставката на кмета и заместник-кмета. „ С оглед протичащото се в общината през последните 2 години и изключително в последно време дано на митинга да изразим гражданската си позиция, своето неодобрение от некомпетентните и брутални дейности на тандема Дойнов–Новаков и да желаяме тяхната ОСТАВКА ”, приканват от Гражданския предприемчив комитет в Сопот.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР