Уволнената от здравния министър бивша директорка на Фонда за лечение

...
Уволнената от здравния министър бивша директорка на Фонда за лечение
Коментари Харесай

Уволнената шефка на Фонда за лечение на деца съди министъра

Уволнената от здравния министър някогашна директорка на Фонда за лекуване на деца доктор Тинка Троева ще търси правата си по правосъден път. Това заяви самата тя по Българска национална телевизия.

Троева е безапелационна, че казусът, за който е осъдена с уволняване - изпращането на бебе в Германия за чернодробна трансплантация, е решен съгласно разпоредбите и отхвърли обвиняванията за персонални връзки с немската клиника.

" Не чаках министерството и персонално министърът на опазването на здравето да стигне до тук, тъй че съм си потърсила юрист и ще върша изказване единствено с негово единодушие. И откакто обсъдя с него това, което споделям. Разбира се, че ще се пазя, до момента съм живяла честен живот. Това, което сподели министърът, мога да го оборя ", сподели доктор Троева.

" Многократно имах мотиви да не бъда удовлетворен от работата на фонда, само че последният случай преля чашата на моето самообладание ", разяснява по Българска национална телевизия и министър Николай Петров.

" Нещо, което сложи даже мен в доста деликатна обстановка - става дума за едно малко детенце, доста болно, което е в Германия и би трябвало да бъде трансплантирано, а майката да бъде донор. На мен ми се сервира цялото досие със съответния формуляр S2 да подпиша 120 000 евро, в случай, че не са изпълнени законовите условия тук. Най-вече две - че това дете първо би трябвало да е съветвано в наш трансплантационен център и този център да го записва в регистъра на Агенцията по трансплантация. Нито едното, нито другото е направено ", изясни проф. Петров.

" Преимуществено детски чернодробни трансплантации се вършат в университетска болница " Лозенец ". Резултатите са безусловно съпоставими с тези на европейски клиники ", сподели още министърът. И добави, че въпреки всичко детето ще бъде оперирано в Германия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР