Уволнената от болница “Токуда“ лидерка на протеста на медицинските сестри

...
Уволнената от болница “Токуда“ лидерка на протеста на медицинските сестри
Коментари Харесай

КНСБ се разграничила от уволнената сестра заради протестите и други нарушения на синдикалния устав

Уволнената от болница “Токуда “ лидерка на митинга на медицинските сестри Мая Илиева е нарушила на няколко пъти устава на личния си профсъюз и по тази причина той ясно се е разграничил от нея. Това излиза наяве от декларация на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ.

Според изпълнителния съвет на федерацията протестните дейности, проведени от Илиева напролет, са в нарушаване на устава на организацията. “Освен това тя взе участие в регистрацията на организация с нестопанска цел с концепцията да придобие право на представителна синдикална организация. А съгласно устава на федерацията главен член не може да членува в други национални и районни организации “, обявиха от синдиката във вторник.

По данни на синдиката здравната сестра е член на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ от 2012 година “Всички каузи, които тя води през това време, множеството от които персонални, са със съдействието на юриста на федерацията. През целия интервал Илиева е получавала помощ от чиновниците на федерацията при срещите и договарянията с работодателя за подписване на групов трудов контракт “, споделиха от КНСБ.

От Федерацията на синдикатите в опазването на здравето декларират, че ръководената от Мая Илиева организация е имала 70 членове, които се “стопяват “ до 8. Целта ѝ е била да се употребява протекция при уволняване по чл.333, алинея 3 от Кодекса на труда.

От синдиката настояват, че са подкрепили “справедливите претенции за почтени заплати на експертите по здравни грижи в цялата страна”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР