Уволнен учител от Пловдив ще прави гражданска инспекция на школото,

...
Уволнен учител от Пловдив ще прави гражданска инспекция на школото,
Коментари Харесай

Уволнен от ТЕТ-а ще му прави гражданска инспекция

Уволнен преподавател от Пловдив ще прави гражданска ревизия на школото, с което спори за работата си. Бившият учител по философия в Професионалната гимназия по електроника и електротехника Ангел Грънчаров кани пловдивчани през днешния ден в 14 ч. да се съберат пред учебното заведение и за извършат инспекция, като по този начин, съгласно него, ще се отпуши „ процесът на една непосредствена и практическа действителна демократизация на връзките в тази учебна общественост “.

Грънчаров води две каузи против учебното заведение, което на два пъти го уволни от работа. Според него обаче никой не влиза в ситуацията му и по тази причина търси способи да притегли вниманието на обществото към проблума му.

Ето цялостния текст на писмото на Ангел Грънчаров без редакторска интервенция:

До Обществения съвет на ПГЕЕ в Пловдив

До Педагогическия съвет на ПГЕЕ в Пловдив

До госпожа Стоянка Анастасова, шеф на пловдивската ПГЕЕ

До госпожа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив

До господин Борислав Стаматов – В.И.Д. Обществен медиатор на Община Пловдив

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

До господин Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката

До госпожа Мая Манолова, омбудсман на Република България

ОТВОРЕНО СЪОБЩЕНИЙЦЕ ДО ТЪЙ УСЪРДНО – В СИНХРОН – МЪЛЧАЩИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И МЕДИИ!



от Ангел Иванов Грънчаров, жител, незает преподавател по философия, буен фен на дебатите – и парещ последовател на демокрацията

Здравейте, драги дами и господа от държавните институции и от медиите!

Поздравявам Ви за това, че по този начин възхитително и напълно единомислещо мълчите - в " отговор " на моите съвсем всекидневни провокации! Държа да Ви уведомя, че мълчанието Ви, за Ваша зла орис, е още по-красноречиво и многозначително от говоренето!:-) Тъй че, дето го е споделил поетът - " на вятъра се морите "... да мълчите, проговорете най-накрая, по-малко уморително ще е!:-)

Пращам Ви следващото си намерено писъмце, за което, уверен съм, също по този начин многозначително ще промълчите! Живи и здрави да сте, впрочем! Апропо, по какъв начин въобще живеете като се държите в цялостно несъгласие с предназначението си въобще? - ето това желая да Ви запитам.

Хубав ден ви искам! Бъдете здрави! Ето в този момент и въпросното мое следващо отворено съобщенийце:

петък, 15 декември 2017 година

Днес в 14.00 часа, на тротоара до централния вход (откъм ул. Пещерско шосе " ) към двора на пловдивската ПГЕЕ (училището, което е към момента известно измежду жителите като " ТЕТ-ЛЕНИН " ) ще се събере инициативната група от жители, които желаят да подкрепят отпушването на процеса на една непосредствена и практическа действителна демократизация на връзките в тази учебна общественост. Всеки от вас, драги пловдивски жители, който желае да взе участие в започващите диспути по тази тематика и с това да способства за въпросния демократизиращ развой , дано да заповяда да се причисли към нашата група, стига, несъмнено, да има опция за това (време, предпочитание, схващане и прочие).

Но всички сте поканени! Ако се съберем повече хора, примерно... 50-100 индивида –!!! Дай Боже ! – тогава, допускам, ще ни се наложи да проведем малко заседание, на което най-демократично да определим 5-6 (най-много) свои " народни представители " , а пък останалите ще се наложи или да изчакат края на дебата – или единствено да бъдат негови наблюдаващи (стига директорката на домакина, точно на ПГЕЕ- " ТЕТ-ЛЕНИН " да прояви великодушието и да благоволи да ги допусне на срещата в качеството на наблюдаващи!).

Майтапя се де, не чакам да има такава огромна тълпа от искащи да вземат участие в тази истинска и новаторска гражданска демонстрация , само че пък знае ли човек, нищо чудно времето за смяната (най-важната: тази в душите ни !) към този момент да е пристигнало?!

Ще се забележим в 14.00 часа! Чакам ви там! Да се надявам този път да не ме оставите напълно самичък!

Никого няма да апелирам, да уверявам, да поканвам особено, ето, просто ви осведомявам за " мероприятието " (младите не знаят тази чудата дума, останала от така непрежалимите времена на социализмо-комунизма, само че тя значи нещо като " дело ", " деяние ", " демонстрация ", " събитие ", знам ли по какъв начин да я преведа, тази дума от толкоз подправения казионен език на това време в действителност е непреводима на естествен човешки език !).

И така, драги доброволци-граждани-съвсем-реални-демократизатори-и-декомунизатори , на-шата гражданска ревизия на пловдивската ПГЕЕ- " ТЕТ-ЛЕНИН " ще стартира през днешния ден, чакам ви на указаното място с нескриван интерес – и с голямо предпочитание да видя, че въобще ви има!:-)

ЗАБЕЛЕЖКА: Моята теза е, че когато дадени държавни органи и управляващи не си правят работата, тогава ний, жителите, ний, данъкоплатците и гласоподавателите ( " гласоподавателите " ), сме в законното си право да им кажем, че не сме удовлетворени, а на тази база, в случай че те упорстват и не желаят да си изпълнят отговорностите , тогава се постанова ний, жителите, да поемем нещата в своите ръце. Така аз разбирам ефикасната, настоящата, добре работещата народна власт . Ний твърдим, че България " на книга " или чисто официално била " демократична страна ", в случай че това е по този начин, то ний, жителите, би трябвало да си изпълняваме отговорностите за това щото демокрацията ни въобще да работи, без присъединяване на нас, жителите – та ний сме таман демосът ! – демокрацията просто няма по какъв начин да проработи!

Сега сфащате ли естеството, същината на моята концепция и мисъл – на толкоз простичката истина , която ви споделям? Сфащате ли въобще моя план – като ви предлагам тази самодейност, тази акция?! Разбира се, подготвен съм да дам всевъзможни уточнения, подготвен съм да отговоря на всевъзможни възражения. Елата с мен, ще поговорим за всичко и то в напълно приятна, уютна, отзивчива конюнктура . Но дори и това каква ще бъде ситуацията на започващите през днешния ден диспути в ПГЕЕ- " ТЕТ-ЛЕНИН " зависи отново от нас, жителите. От нас, жителите, зависи (ако помислим повечко, ще се наложи да го признаем!) всичко и то на всички места, във всяка една сфера на живота ни! Без присъединяване на нас, жителите, няма по какъв начин да има ред в нито една сфера на живота ни.

Толкова. Да не мъдрувам повече, че не му е тук мястото. Желая ви прекрасен ден! Но денят ни ще бъде подобен, какъвто си го създадем сами, нали по този начин?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се усещам задължен още веднъж да ви припомня, че нашият „ български “ Картаген е извънредно време да бъде разрушен…

С привет от сърце: Ангел Грънчаров

 Уволнен от ТЕТ-а ще му прави гражданска ревизия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР