Уволнен си!. Със сигурност поднесена по този начин такава новина

...
Уволнен си!. Със сигурност поднесена по този начин такава новина
Коментари Харесай

3 фрази, които шефовете използват, когато искат да ви уволнят

" Уволнен си! ". Със сигурност поднесена по този метод такава вест може да провокира много бурни реакции, сълзи и даже кавги. Ето за какво доста ръководители заобикалят да употребяват тази фраза, когато са решили, че е пристигнало време да се разделят с някой чиновник.

Авторът на CNBC Сузи Уелш обаче споделя, че има други няколко изречения, които звучат друго, само че значат същото. По нейните думи, в случай че човек е деликатен към детайлите и се вслушва в думите на шефа си, може самичък да разбере, че готвят уволнението му. Ето и кои са тези изречения, съгласно Уелш:

1. " Би ли описал това в един имейл? "

В случай, че имате недоволство от работата си под някаква форма и се пробвате да говорите за това с директния си началник, бъдете нащрек, в случай че той ви каже да опишете всичко и да му го изпратите на електронната поща. Възможно е той да желае да събере задоволително материали, с които да стимулира решението си за уволнението ви.

2. " Мисля, че би трябвало да обсъдим обстановката със експерт от " Човешки запаси. "

Необходимостта от мнение на човек от този отдел постоянно приказва, че има сериозен проблем за решение. Уелш споделя, че човек би трябвало да бъде " доста обезпокоен за бъдещето си в тази компания ", в случай че се стигне до включването на някой от " Човешки запаси ".

" Обикновено тези експерти са " юристи по разводи " за работодателите. Ако някой от тях е в стаята, очаквайте, че той ще се опита да контракти с вас изискванията за напускането ви ", изяснява тя.

3. " Не се вписваш добре в екипа/компанията. "

В днешно време работодателите търсят не просто хора, които да си правят работата, само че такива, които се вписват в културата и задачите на тяхната организацията. Това е и повода, заради която всички диалози в тази посока могат да бъдат знак за бъдещето ви уволняване.

" Всъщност обяснението, че не се вписваш, може да бъде различен метод да се каже, че носиш прекомерно доста проблеми или останалите хора просто не желаят да работят с теб ", споделя Уелш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР