Уволнен полицай и четири административни наказания след вътрешната проверка на

...
Уволнен полицай и четири административни наказания след вътрешната проверка на
Коментари Харесай

Проговори уволненият полицай след катастрофата с бащата на президента

Уволнен служител на реда и четири административни санкции след вътрешната инспекция на Министерство на вътрешните работи за злополуката с бащата на президента в Харманли. Инцидентът стана на кръгово кръстовище, където автомобилът на Георги Радев се удари с триколка. Акт обаче получи единствено мъжът с триколката, а съгласно Министерство на вътрешните работи служителят на реда не е извършил служебните си отговорности. Полицаят описа неговата версия за първи път пред.

Митко Станков има зад тила си 26 години в системата на Министерство на вътрешните работи. До през вчерашния ден, когато е дисциплинарно уволнен поради злополуката с бащата на президента. Тя стана на 17 август на кръгово кръстовище в Харманли.

„ Което трябваше по указания и по закон, си го свърших. Видно от мястото на ПТП-то това, което съм го дал, е по този начин ”, съобщи Митко Станков.
От фрагментите, публикувани от охранителните камери, се вижда, че мъжът с триколката се движи с преимущество в кръговото кръстовище, когато се сблъсква с колата на Георги Радев. Според служителя на реда лидерът на триколката е сменил посоката на придвижване.

„ Този лидер на триколката ми сподели по този начин: „ Аз карах компактно вдясно, завих на ляво и след това желаех да потегли към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал виновност на лидера на триколката ”, изясни Станков.-->

След вътрешната инспекция актът е анулиран и са формирани нови. Освен уволнението на пътния служител на реда, административни санкции са наложени на още четирима чиновници на районното ръководство на полицията в Харманли. Повече детайлности от Министерство на вътрешните работи към този момент не оповестяват. А Митко Станков твърди, че не е познавал никой от участниците в злополуката преди нея и е работил по съвест.

„ Не виждам какво съм прикрил като е бащата на еди-кой-си. Ако беше различен жител лидерът на мерцедеса, щеше да е същото ”, декларира Станков.

И двамата участници в случая настояват, че са почтени. След злополуката даже си станали близки. „ Ще останем другари с него, просто това да ви кажа, не желая нищо повече ”, декларира Стефчо Тодоров, лидер на електрическата триколка. „ И станахме и другари с него ”, декларира и Георги Радев.

А уволненият служител на реда ще апелира освобождението си. „ Съвестта ми е чиста ”, декларира Станков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР