Уви, за съжаление, годината започва така – от цяла седмица

...
Уви, за съжаление, годината започва така – от цяла седмица
Коментари Харесай

Журналист: МВР изостава, прекалено нагло е посред бял ден да се убиват хора в София

Уви, за жалост, годината стартира по този начин – от цяла седмица се прехвърляме от престъпни тематики на престъпни тематики. Това сподели пред БНР журналистът Стефан Ташев в коментар на убийството на предприемача Петър Христов.

Като дефинира случилото се като чисто поръчково ликвидиране, Ташев уточни: "Става дума за непосредствено поръчково ликвидиране на прочут предприемач. Това закононарушение е извънредно безочливо - измежду бял ден, на оживено място, изстрели от кола… "

Според журналиста, Министерство на вътрешните работи като че ли изостава от престъпността: "Две жестоки убийства се случват в границите на една седмица…Прекалено безочливо е измежду бял ден да се убиват хора в центъра на София ".

Има явен дефицит на качествени хора в Министерство на вътрешните работи и това се усеща, означи Ташев: "Сякаш го бяхме позабравили този сюжет – с убийства на хора измежду бял ден, само че явно се връщат все още ".

Стефан Ташев напомни още, че неразкритите поръчкови убийства са над 150.

Относно развръзката на случая с жестокото ликвидиране в Нови Искър и откритото тяло на търсения като причинител Росен Ангелов журналистът добави: "За мен остава въпреки всичко малко неразбираемо по какъв начин този човек умъртви самичък 6 души, макар че в този момент го изкарват българският Рамбо. Сякаш нещо се напасва след това ".

Системата на търсения в България с тази методика от 60-те години няма по какъв начин да продължи да работи в Министерство на вътрешните работи, безапелационен бе Ташев: "Да се измислят подзаконови промени, в случай че би трябвало. Ако би трябвало - това е мое мнение, несъмнено - да се намерят частни структури, които да свършат тази работа на страната, тъй като страната не умее. Както е в много страни западни и в Съединените щати - по този начин наречените "ловци на глави ", те да ги търсят тези хора против възнаграждение, откакто страната не умее, няма потенциал да свърши тази работа и тук нарушители се разхождат на независимост ".

Димитър Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите изключи вероятността убийството да е обвързвано с активността на простреляния предприемач, тъй като по думите му в този отрасъл няма огромен самун, с цел да се стига до убийства: "Изключвам тази възможност, тъй като млечният отрасъл, и изключително преработвателният, от няколко години в него не се осъществят облаги и не е забавен, с цел да образува облаги и отсам - да има някакви огромни разпределения на пари, пазар и по този начин нататък ".

Запитан какъв знак е мястото на убийството, Димитър Зоров сподели: "За мен това е доста неприятна вест, няма значение на кого се е случило. Това не са положителни сигнали. Не че не се случва в другите страни, на всички места по света се случва. Но в края на краищата страната е тази, която с проверяващите си органи би трябвало да пресече, в случай че има такава наклонност към обновяване на нещо, което беше особено допреди десетина години ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР