Уверете се, че вашият онлайн магазин работи оптималноАко се надявате

...
Уверете се, че вашият онлайн магазин работи оптималноАко се надявате
Коментари Харесай

Black Friday: 5 тактики за повече печалби онлайн

Уверете се, че вашият онлайн магазин работи оптимално

Ако се надявате на повече продажби от своя онлайн магазин в Черния петък, добре е да подсигурите ресурсите, с които разполагате

Остават броени дни до Black Friday и в случай че сте притежател на онлайн магазин, евентуално желаете да си гарантирате сигурен и постоянен уебсайт и повече продажби. Ето за какво е добре да се уверите, че вашият онлайн магазин действа оптимално и притегля задоволително на брой клиенти . Приготвили сме ви 5 потребни тактики , с които да подобрите резултатите си.

Тактика 1 : Направете одит на уеб страницата си

Съветът ни тук е да анализирате настоящето положение на уеб страницата си, както и потребителското държание на хората, пазаруващи в него. Важно е онлайн магазинът ви да бъде наличен за клиенти от мобилни устройства , което значи, че би трябвало да разполагате с едно от следните:

Уверете се, че уеб сайтът ви е обвързван към платформата Гугъл Analytics , посредством която имате достъп до обстоен разбор на огромен размер от данни за вашите консуматори. Ако обърнете внимание на статистиките в секции Audience, Behavior и Acquisition, ще разберете повече за държанието на посетителите в уеб страницата, по какъв начин те се движат през обособените секции, какъв брой от тях се връщат на уеб страницата и какъв брой време прекарват в него.

След като изготвите одит и разбор на уеб страницата си, направете заключения за настоящето му положение и поставете цели за неговото възстановяване . Примери за такива стратегически цели са:

Статистиката за 2016 година демонстрира, че над половината от покупките в онлайн магазините идват след така наречен cross-device journey ”. Това значи, че потребителите посещават уеб страницата от най-малко две устройства преди да завършат своята поръчка. Предимство имат онлайн магазините със лични приложения за смарт телефон, защото това се оказва най-използваното мобилно устройство за онлайн извършване на покупки.

Тактика 2 : Избор на верните артикули и подобаващите промоционални тактики

За сполучлива промоция онлайн е значимо добре да планирате дейностите си. Ето нашите препоръки на какво да обърнете внимание:

Кои са най-популярните и кои са минимум търсените артикули измежду вашите клиенти? Предложете на потребителите си многообразие от артикули в друг ценови диапазон и равнище на известност. Обединете ги в така наречен „ bundles ” – пакет от артикули, който включва най-търсените оферти с тези, които продавате по-трудно;

Каква отстъпка да предложите? Вземете поради цените на съперниците, само че не забравяйте за себестойността на продукта, спомагателните разноски за доставка и други фактори.

Рекламно позициониране, послания и визии. Обмислете добре по кое време ще стартира рекламната си акция и къде ще рекламирате. Подберете аткрактивни рекламни послания и ясни фотоси и изображения, акцентиращи върху продукта.

Тактика 3 : Организиране на качествена рекламна акция

Целта ви тук е да употребявате голям брой от канали и да насочите подобаващия артикул към вярната публика. Използвайте всички налични благоприятни условия, с цел да достигнете по-висока известност за промоцията си.

Фейсбук реклама – предлага опция за елементарно постигане до евентуални клиенти и релативно ниска цена за реклама. Можете да се възползваме и от тясно таргетиране, само че е значимо да следите и оптимизирате акцията.

Гугъл Adwords – тук рекламата е по-скъпа, само че вашият магазин ще е един от първите резултати при търсене на избран артикул. Добра концепция е да комбинирате Search рекламата с Display реклама и банери в подобаващи уеб уеб сайтове.

Обявете промоцията си на голям брой места – информирайте за акцията си на вашия уебсайт, в блога ви и други канали от партньорската ви мрежа.

Подгответе имейл бюлетин и достигнете до хората, които към този момент са показали интерес към вашия бизнес.

Тактика 4 : Общувайте вярно с клиентите

Положите старания, с цел да създадете мощна връзка сред вас и клиентите и да спечелите тяхната преданост. Покажете самостоятелно отношение с безвъзмездни дарове с вашето лого, индивидуализирани послания и контакти за инспекция на тяхната задоволеност.

Не подценявайте и клиентите, останали недоволни от вашия артикул или услуга. Проявете интерес към съответната причина и обмислете подобаваща отплата . Имате опция да превърнете недоволните си клиенти в едни от най-лоялните ползватели на вашите артикули. По този метод ще избегнете и риска незадоволен ваш клиент да показа отрицателния си опит с други хора.

Тактика 5 : Подсигурете инфраструктурата си

Ако очаквате повече продажби, добре е да подсигурите ресурсите, с които разполагате. Преминаването към cloud сървър е едно положително решение, което ще внесе непоклатимост и евентуално ще отговори на потребностите ви при нараснало натоварване на вашия уебсайт. За да обслужите и пиковото натоварване обаче, обмислете прибавяне на „ load balancer ” и основаване на клъстърна плантация в клауд, които да спомогнат за по-доброто систематизиране на натоварването.

Специалистите от хостинг компания ICN.Bg предлагат самостоятелен метод към всеки случай и търсене на нужните решения според от употребяваната технология, платформата на онлайн магазина, неговата известност и предлаганите артикули. Изключително значимо е също да обърнете внимание на равнището на отбрана на онлайн магазина от кибер закононарушения и вреди върху репутацията ни. Препоръчва се потреблението на SSL документ, който пази персоналните данни на клиентите и покачва доверието им в уеб страницата. Съществуват благоприятни условия и за надеждна DDoS отбрана, с помощта на профилирано съоръжение като Radware Defense Pro .
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР