Увереността сред германските компании неочаквано се повиши през март -

...
Увереността сред германските компании неочаквано се повиши през март -
Коментари Харесай

Бизнесът в най-голямата европейска икономика показа изненадващ ентусиазъм

Увереността измежду немските компании ненадейно се увеличи през март - лъч вяра за най-голямата европейска стопанска система. Следеният от близко показател на института Ifo се повиши до 99,6, надхвърляйки прогнозите от 98,5, предава Bloomberg.

Повишението е първото от седем месеца насам и подсказва, че немската стопанска система може би най-сетне ще усъвършенства представянето си, откакто Бундесбанк съвсем изгуби вяра за усъвършенстване през това тримесечие.

Проучването демонстрира, че фирмите са по-доволни от актуалната обстановка и са по-оптимистично настроени за идващите шест месец. " Изследването на Ifo е огромна изненада, изключително след последния показател за производството ", разяснява икономистът в UniCredit Андреас Рийс. В петък данните на IHS Markit демонстрираха, че производството се е свило още повече през март и е достигнало най-ниското равнище от август 2012 година насам.

Според Карстен Бржески, основен икономист в ING Германия, показва, че солидните локални съществени, ниските лихви и слабото евро са в интерес на възобновяване на немската стопанска система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР