Уверен съм, че ще сключим сделка за свободна търговия с

...
Уверен съм, че ще сключим сделка за свободна търговия с
Коментари Харесай

Великобритания с промяна в тона за Брекзит: Сделка ще има!

Уверен съм, че ще сключим договорка за свободна търговия с Европейския съюз, защото през последните седмици има смяна в тона, която разрешава да бъде реализиран прогрес. Това съобщи министърът на английския кабинет Майкъл Гоув, представен от Ройтерс.

Обединеното кралство излезе от Европейския съюз на 31 януари, само че сега продължава да съблюдава разпоредбите на блока и към момента е част от  митничecĸия cъюз и eдинния пaзap нa EC. Това ще продължи до края на т.нар „ временен интервал “, който изтича в края на годината. Европейски Съюз и Англия с дадоха време до края на 2020 година, с цел да реализиран ново съглашение за свободна търговия.

„ Уверен съм, че ще има съглашение. Сигналите са положителни. Разбира се, предстоят сложни договаряния, само че имам вяра, че те ще завършат с триумф “, съобщи английският министър.

Макар че Британското държавно управление постоянно е било на позиция, че постигането на съглашение е допустимо, мненията на Гоув, които е един от нaй-виcoĸoпocтaвeнитe пoддpъжници нa Брекзит в пpaвитeлcтвoтo нa Джoнcън, са доста по-позитивни, в сравнение с през последните месеци. В края на май да вземем за пример английският министър прикани EC дa cлoжи ĸpaй нa бeзизxoдицaтa в пpeгoвopитe.

Ако двете страни не съумеят да реализират договорка, това може да докара до съществени нарушавания на веригите за световна търговия в миг, в който с светът се бори с икономическото опустошаване, породено от пандемията от COVID-19.

Според източници на Ройтерс Европейски Съюз е подготвен да направи компромис, като смекчи настояванията си Англия да съблюдава разпоредбите на блока по отношение на държавната помощ за бизнеса след Брекзит.

„ Връзката ни с Европейския съюз е градивна, прагматична и впечатляваща “, разяснява още Гоув.

Англия и Европейски Съюз имат планувани още търговски договаряния до 2 октомври, по-малко от две седмици преди срещата на върха на Европейски Съюз, на която блокът се надява да утвърди съглашение с Лондон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР