Увеличил се е броят на децата от семейства с по-ниско

...
Увеличил се е броят на децата от семейства с по-ниско
Коментари Харесай

Увеличава се броят на децата от семейства с ниско образование

Увеличил се е броят на децата от фамилии с по-ниско обучение, за първи път те са повече от другите. Това разгласи в ефира на " Нова телевизия " министърът на образованието Красимир Вълчев в първия образователен ден. Допълни, че до момента, при предходните генерации, се е увеличавало общо просветителното равнище на родителите.

Посочи, че от тази образователна година за пръв път всички обществени помощи се обвързват с посещаването на децата на учебно заведение. Посочи, че нито една мярка за вкарване на децата от проблематични фамилии в учебно заведение не е задоволителна. Това е и повода да се изготви този механизъм за включване на учениците посредством визити по домовете от групи, които се състоят освен от обществени служащи и представители на общините, а и от учители.

Обясни, че недоволството от тази мярка не може да се назова митинг. " Това са групи, които стачкуваха против Стратегията за детето. Няколко учители, които в никакъв случай не са ходили на обходи, предизвикват това. Много тъпо, че това беше подкрепено от опозицията, което прави акцията и политическа ", изясни министърът.

Посочи, че сега са нужни " чрезвичайни старания " за вкарване на децата в учебно заведение, тъй като има няколко " изпуснати " генерации.

По данни на министерството родителите на 19 хиляди деца не желаят да ги образоват, а за други 25 хиляди деца, които са във възраст да вървят на учебно заведение, само че не го вършат, няма данни къде живеят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР