увеличи бройката на децата-мигранти без родители, които ще приеме. Общо

...
увеличи бройката на децата-мигранти без родители, които ще приеме. Общо
Коментари Харесай

България приема 70 деца-мигранти без родители от остров Лесбос

увеличи броя на децата-мигранти без родители, които ще одобри. Общо 70 малолетни бежанци идват от изгорелия лагер в Мория на.
Гръцкото министерство по миграцията оповестява, че България е изразила подготвеност да одобри 70 деца без родители от мигрантските лагери.
 Частично изтеглиха мигрантите от лагера „ Мория ” поради пожари Частично изтеглиха мигрантите от лагера „ Мория ” поради пожари
Най-големият мигрантски лагер в Гърция на остров Лесбос беше отчасти евакуиран рано тази заран откакто там избухна огромен пожар. По...
Според източници на БНР, 20 от тези са от изгорелия мигрантски лагер Мория на остров Лесбос, а останалите са по по-ранна сделка за квота не малолетни, които страната ни би трябвало да одобри.
25 от децата се чака да дойдат до края на септември, други 25 през октомври, а последните 20 евентуално в края на годината. Те ще бъдат настанени в общежития на разнообразни места в България.
Съдбата на децата се трансформира във водеща тематика след пожара на лагера Мория на остров Лесбос.
България е измежду първите европейски страни, която се ангажира с банкет на деца без родители, акцентират гръцките медии. Споразумението е реализирано след телефонен диалог през днешния ден сред българския министър на вътрешните работи Христо Терзийски и гръцкия земестник-министър по миграцията Георгиос Комуцакос, се показва в информация на уеб страницата на гръцкото министерство.
 6-годишно момиче почина при пожар в лагера Мория на Лесбос 6-годишно момиче почина при пожар в лагера Мория на Лесбос
Шестгодишно дете почина в понеделник при пожар в претъпкания мигрантски лагер на гръцкия остров Лесбос, оповестиха чиновници. Местен слу...
Изборът на децата се прави от гръцките управляващи, ангажирани с приема на мигранти и бежанци, без значение от коя страна са пристигнали.
Пред медиите към този момент обществените служащи от мигрантски лагери показаха признателност към всички европейски страни, които демонстрират съпричастност към ориста на малолетните бежанци.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР