Увеличеното използване на антибиотици в борбата с коронавируса подсилва бактериалната

...
Увеличеното използване на антибиотици в борбата с коронавируса подсилва бактериалната
Коментари Харесай

СЗО: Прекалената употреба на антибиотици води до по-голяма смъртност

Увеличеното потребление на антибиотици в битката с ковид укрепва бактериалната устойчивост и в последна сметка води до по-голяма смъртност по време на рецесията. Това предизвестие насочи Световната здравна организация (СЗО), представена от Агенция Франс Прес.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус разяснява, че има притеснително нарастване на бактериалните инфекции, които са резистентни на употребяваните при лекуване обичайни медикаменти.

Здравната организация е обезпокоена, че неправилното потребление на антибиотици по време на рецесията в допълнение ще утежни наклонността.

" Пандемията от Ковид-19 докара до увеличена приложимост на антибиотици, което в последна сметка ще докара до по-високи равнища на бактериална устойчивост, която ще окаже въздействие върху тежестта на болестта и смъртността по време на пандемията и по-късно ", сигнализира Тедрос на виртуална конференция в централата на СЗО в Женева.

Според организацията доста дребна част от пациентите с ковид се нуждаят от антибиотици за лекуване на последвали бактериални инфекции.

Организацията разгласява насоки лекарите да не лекуват с антибиотици пациенти с леки признаци на ковид или пациенти с умерено заболяване, само че без клинично съмнение за бактериална зараза.

Тедрос означи, че насоките би трябвало да оказват помощ против устойчивостта, до момента в който в това време се избави човешки живот. По думите му бактериалната устойчивост е едно от най-големите провокации на нашето време.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сайта
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР