Увеличението от 15 на сто ще е със задна дата

...
Увеличението от 15 на сто ще е със задна дата
Коментари Харесай

Вдигат с 15% заплатите на служителите в ДАИ, прекратяват стачката



Увеличението от 15 на 100 ще е със задна дата от 1 януари. Освен 30% нарастване, протестиращите желаеха и изравняване на възнагражденията на дългогодишните чиновници с новоназначения, които са с по-високи заплати.

Според тях покачването не е съответно на инфлацията от последните години. Въпреки това се приключва процедурата по стачните дейности, обяви Стойчо Стойчев от синдикалната организация на КТ " Подкрепа " в ДАИ-Пловдив и ръководител на Стачния комитет.

Договорено е да не се търси дисциплинарна отговорност на протестиралите чиновници, както и нови униформи, нови служебни транспортни средства и възстановяване на базите.

Протестът на чиновници от ИА " Автомобилна администрация " в Пловдив и страната стартира в края на март, след което мина към ефикасни протестни дейности.

Тъй като съгласно груповия трудов контракт чиновниците на " Автомобилна администрация " нямат право да напущат работните си места, те стачкуваха, извършвайки най-малък размер работа по обслужване на клиентите, издаване на административни актове и документи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР