Увеличението на цената на топлиннатa енергия е поради неправилно управление

...
Увеличението на цената на топлиннатa енергия е поради неправилно управление
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Вдигат цената на парното заради лошо управление

Увеличението на цената на топлиннатa сила е заради погрешно ръководство на енергетиката от страна на изпълнителната власт. Поради недобро ръководство на Топлофикация- София, заради това, че от Министерството на енергетиката през последните 3 години не е импортиран нито един план на закон - в този момент стартират да излизат негативи. Още когато министър председателят на 3 март разгласи, че ще се понижа цената на газа и всички ще почувстваме 40% понижение на цената, включително и на топлинната сила, още тогава заявих, че това е ПР акция. Така Таско Ерменков, депутат от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", разяснява новината, че КЕВР възнамерява увеличение на цената на топлинната сила, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Няма по какъв начин да приказваме за една естествена система за продажба на топлинна сила с измервателни уреди, които са от предишния век. Ако не се вкарат интелигентни топломери и до момента в който не се убедят жителите, че това, което заплащат, в действителност го употребяват, а не че има някаква имагинерна формула, по която се пресмята потреблението им в края на годината, ситуацията ще бъде такова ", безапелационен бе Ерменков.

Той изясни, че към края на годината се чака да се раздвижи промишлеността, да се вдигне потреблението и затова да се вдигне цената на газа. По неговите думи КЕВР е пресметнала една планирана цена на газа, междинна за годината, и заради некадърност да се мери ежемесечно топлинната сила, която употребяват потребителите, усилва годишната цена. " Всичко това е резултат от неприятно ръководство на енергийната система и в частност на топлофикационната ", счита националният представител от левицата.

" Либерализирането на пазара за ток се прави на пожар, тъй като Европейската комисия ни притиска да го създадем, другояче няма да ни дадат нотификация за механизма за потенциал. Това се случва, тъй като държавното управление не направи нужните ограничения преди края на предходната година. Сега ще се изкарат едни 300 хиляди дребни и микропредприятия на свободния пазар и огромна част от тях, измежду които зъболекарски кабинети, фризьорски салони и детски градини, отиват там без изясненост кой ще ги доставя с сила ", разяснява Таско Ерменков.

Според него, заради липса на снабдител на сила, те ще би трябвало да отидат при така наречен снабдител последна инстанция и там цените ще бъдат доста по-високи. " Вместо да се реализира задачата на либерализацията - възстановяване на конкуренцията, понижаване на цената на електрическата енергия за небитовите консуматори, ще се получи тъкмо обратното- и вследствие на това доста компании ще бъдат изправени пред банкрут ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР