Увеличението на цената на газа не е 13% - сравнява

...
Увеличението на цената на газа не е 13% - сравнява
Коментари Харесай

Делян Добрев: Това правителство, колкото и протести да види, няма да си подаде оставка

Увеличението на цената на газа не е 13% - съпоставя се цената за май с тази от април. Коректното съпоставяне, което би трябвало да създадем, е каква щеше да е цената, в случай че „ Газпром “ не ни беше врътнал кранчето. Ако не ни беше врътнал кранчето, цената щеше да е 123 лв., а вместо това тя щеше да падне с 31,7%, в случай че ги нямаше медиаторите. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

По думите му сега получавам с 30% по-скъп газ поради медиаторите, за разлика от Полша, чиято газ също е спряна.

Той сподели решение на Министерски съвет от средата на април, гласувано от всички, съгласно което на „ Булгаргаз “ е наложено да не подхваща дейности по осъществяване на предлагането на „ Газпром Експорт “ по изискванията на заплащане. „ Само че преди да вземете това решение, трябваше още февруари месец да започнете да преговаряте със страни снабдители на газ. Газът в този момент ни го доставят медиатори, един кубик няма, който да е доставен в България от самия производител. Няма да сезираме прокуратурата, а ще сезираме Рашков, ГДБОП и ДАНС за това, че компания МЕТ продава на държавното сдружение на 102 евро, а в това време купува 1/5 от количествата, които е продала на 102 евро, си ги купува назад на 82 евро “, съобщи Делян Добрев.

ГЕРБ не е уредник на митингите, безапелационен бе депутатът. „ Ако ГЕРБ направи митинг, в София ще има 30 000 души. Ние не желаеме да вършим митинг. Това държавно управление, колкото и митинги да види, няма да си подаде оставка, тъй като за 3 от 4-те партии е въпрос на оцеляване, тъй като не се знае дали отново ще влязат в Народното събрание “, съобщи Добрев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР