Увеличението на цената на газа е по волята на българския

...
Увеличението на цената на газа е по волята на българския
Коментари Харесай

Експерт: При 60% отопление на газ, въздухът ще е чист като във Виена

Увеличението на цената на газа е по волята на българския регулатор, а не е отражение на съотношението сред търсене и предложение - това съобщи пред bTV Светослав Иванов, ръководител на Българска асоциация ”Природен газ ”.
Преди дни от Булгаргаз желаеха нарастване на цената на синьото гориво с 3%.

Иванов изясни, че сметките на българските семейства, които употребяват природен газ през ноември, са доста по-ниски спрямо другите способи. Според него нарастването от близо 2% ще значи 0.06 лева повече във фактурите.

Експертът добави, че през последните години в сектора има реплика на либералиацията на пазара.

" В синята къща се отопляват на природен газ, а в зелената са на твърдо гориво. Виждате, че не може да се прави съпоставяне сред 0 и 38.5 кг замърсяване с фини прахови частици, сподели специалистът.

Националната стратегия за газификация е практическа разработка, която беше предоставена от Министерството на енергетиката преди пет години. Тя в този момент е в някое чекмедже на министерството, а аз допускам, че тя става все по-актуална ", съобщи Иванов.

Според Иванов, България би трябвало да се газифицира до междинното европейско равнище, което е над 60%. У нас едвам 5% от семействата употребяват природен газ. Експертът съобщи, че в случай че това се случи София ще стане чиста, колкото Виена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР