Увеличението на цената на билета не е решение. Това ще

...
Увеличението на цената на билета не е решение. Това ще
Коментари Харесай

Фандъкова посочи рисковете за градския транспорт на София

Увеличението на цената на билета не е решение. Това ще докара до спад на пасажерите, само че съществува действителна заплаха за разреждане на градския превоз, в случай че не се получи поддръжка от страната. Този месец имаше проблем и за нашето подкрепяне поради неприетия бюджет. Това съобщи пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.   

Решенията поради високите цени на тока трябвало да се търсят дружно.  " Водим съвсем непрекъснати разговори``, посочи Фандъкова.  

14,4 млн. лв. била сметката за ток предходната година, насъбрана най-много през последните месеци, разликата с предходната година била 6 млн. лв., а компенсацията на страната - 800 хиляди лв..  

" Няма заплаха да спре уличното осветяване, само че диалозите би трябвало да продължат. Няколко пъти финансовият министър загатна, че има доста пари в страната, би трябвало да намерим механизъм за решение, тъй като е рецесия ", прикани Фандъкова.

Тя успокои, че няма заплаха лечебните заведения да пострадат.

" Ние не бягаме от своята отговорст, с към 10 млн. лева дофинасираме лечебните заведения, само че обстановката е доста сложна, изискват се бързи действия``, изясни кметът на София. 

За санкцията за репатрирането изясни, че следва да се разисква дали да не се усили, само че в този момент въпросът не стоял на дневен ред.

Част от приходите от Синя и Зелена зона се насочват за поддръжка на градския превоз. Никъде той не може да се самоиздържа, акцентира Фандъкова.    

От през вчерашния ден били увеличени с към 16 леглата за бременни с ковид, заяви още тя.  

2349 са новозарезените в София през днешния ден. Фандъкова  изрази вяра, че броят на инфектираните ще намалее с излизането на учениците във почивка. Нямало да има нови ограничения в столицата, трябвало да се съблюдават сегашните. 

Над 6000 били инспекциите за съблюдаване на ограниченията в столицата от началото на годината, над 200 били предписанията. В градския превоз множеството хора спазвали ограниченията. Най-често наредбите не се спазвали в заведенията, не всеки път били прецизни при контрола на зеления документ на входовете на комерсиалните вериги. 

В момента 14 детски градини са в градеж, още 17 със подписан контракт за план, в София непрестанно идват млади фамилии, градът се разраства, сподели за край Фандъкова. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР