Увеличението на случаите на COVID-19 у нас се дължи на

...
Увеличението на случаите на COVID-19 у нас се дължи на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Хора, не се целувайте и прегръщайте

Увеличението на случаите на COVID-19 у нас се дължи на неспазване на ограниченията. Това сподели шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, представен от „ Фокус “.

По думите му хората са почнали да се събират на доста огромни групи и са се появили нови огнища на болестта. „ Някои религиозни общности взеха решение да вършат събирания на представителите от разнообразни райони от страната. Появиха се и доста случаи в затворени общности в наши градове. Това докара до готовност на сътрудниците от РЗИ, които започнаха да взимат доста материали от самите огнища, което безспорно допуска нарастване ва случаите “, изясни той.
„ Барометър България “: Почти всеки втори българин се опасява от ковид Според изследването, най-важната тематика за българите след изключителното състояние е оправянето с икономическите последици от болестта
Според проф. Тодор Кантарджиев многото новозаразени не се дължат на високият брой проучвания. „ Ако първоначално не бяха взети навременни ограничения, дневно щяха да бъдат регистрирани не по 100, а по 1000 случая “, означи той.

Експертът още веднъж прикани хората да заобикалят близкия контакт. Той разкритикува и зрелостниците, че в миг на пандемия не се преценяват с перките и провеждат балове.
Разпространението на COVID-19 в София е дифузно, а не клъстерно Така от Столичната РЗИ поясняват рекордния брой инфектирани
„ Като се срещнете на улицата не се целувайте и не се прегръщайте. Много са ми смешни някои като тръгнат да се ръкуват. В цяла Югоизточна Азия, когато се видят хората, се покланят, което свидетелства почитание, че се срещнал непосредствен или прочут. Няма потребност да му се хвърляш на врата. Това в случай че се съблюдава ще имаме понижаване на случаите. Грозно е, хората са като отвързани – абитуриентски балове, празненства, сватби. Правете ги навън, с отдалеченост. Обслужващият личен състав по заведенията за хранене да е с маски, в моловете да не се костват хора, на закрито всички да са с маски “, прикани той.

Проф. Тодор Кантарджиев сподели още, че обществото би трябвало да се научи да слуша експертите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР