Увеличението на "синя зона" от 1,50 на 2 лева не

...
Увеличението на "синя зона" от 1,50 на 2 лева не
Коментари Харесай

Кметът: Зелените искаха синя зона да стане 3 лева!

Увеличението на "синя зона " от 1,50 на 2 лв. не е доста огромно. Така кметът Иван Тотев разяснява предлагането за повишаване цената за платеното паркиране, което би трябвало да бъде гласувано от пловдивския Общински съвет на сесия на следващия ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Идеята е новата цена да влезе в действие от 1 април. 
"Трябва ни малко време за организация, за промяна на табелите ", разясни Тотев. 
Що се отнася до размера на цената, то кметът бе безапелационен, че тя е надалеч по-поносима от предлагането, което внесли в общината "Да, България " и "Зелените " за "синя зона " от 3 лв. като част от ограниченията за битката с мръсния въздух.

"Ние сме много по-премерени. Увеличението от 1,50 на 2 лв. не е доста, а и посредством паркоматите Общината дава опция на пловдивчани да паркират гъвкаво и за време, по-малко от 1 час ", разяснява градоначалникът. 
Увеличение на обсега на зоната обаче тази година не се възнамерява, даже в противен случай - той ще се свие.
"Получихме много писма от пловдивчани, искащи улиците им да станат част от "синя зона " като да вземем за пример всички улици към Медицинския университет, тъй като там стопират доста студенти. Има доста сходни стремежи, само че те не са обосновани и не могат да бъдат задоволени ", съобщи по този въпрос кметът. 
Обхватът на зоната ще се понижи и след осъществяване на огромния план за реорганизация на ул. "Иван Вазов ", както и след въвеждане на успоредното паркиране по "Отец Паисий " и ул. "Христо Г. Данов ". 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР