Увеличението на разходите за поддръжка и лихвените проценти се отрази

...
Увеличението на разходите за поддръжка и лихвените проценти се отрази
Коментари Харесай

За колко може да се купи вила във Финландия

Увеличението на разноските за поддръжка и лихвените проценти се отрази на продажбата на вили във Финландия, което докара до по-спокоен пазар тази година спрямо предходните. Това съобщи Туомас Вилямаа, основен изпълнителен шеф на Асоциацията на сътрудниците по недвижими парцели, пред Helsinki Times. Според него продажбите на ваканционни жилища в Южно Саво и Лапландия остават на същото равнище от предходната година.

„ Според службата за мониторинг на цените на Асоциацията на сътрудниците за недвижими парцели междинната цена на селските къщи се е нараснала от към 110 000 евро през 2019 година до към 129 000 евро след пандемията. Нивото на цените на пазара на селски къщи към момента е устойчиво, само че броят на покупко-продажбите е релативно по-нисък “, отбелязва Вилямаа.

За какъв брой се продават първокласни вили в ски курортите

„ Продажбите евентуално ще се усилят през май и юни, защото вероятностите за бъдещето стават по-ясни. За тези, които търсят вила или ваканционен дом, е значимо да вършат предложения, в случай че желаят да вземат участие в договарянията за закупуване на неподвижен парцел “, напомня Вилямаа.
 
Средните цени на ваканционните жилища във Финландия са се повишили след пандемията и предходната година междинната цена доближи €126 000. При сравняване на дълготрайния интервал от 2012 година до 2023 година междинните цени на ваканционните жилища остават релативно постоянни, вариращи от €106 000 до €129 000.
 istock istock
За покупко-продажби с вили, осъществени през януари-април тази година, междинната цена беше €128 000. През същия интервал на предходната година общата цена на продажбите на вили беше най-висока в Лапландия (13,1 милиона евро), където ски курортите притеглят купувачи.

Следващите по величина райони са Уусимаа, Северна Остроботния, Югозападна Финландия и Пирканмаа. До април тази година общата стойност на транзакциите остава най-висока в Лапландия (10 милиона евро), следвана от Северна Остроботния, Югозападна Финландия, Уусимаа и Южно Саво.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР