Увеличението на пенсиите пък ще стане факт от средата на

...
Увеличението на пенсиите пък ще стане факт от средата на
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Част от обезщетенията за майчинство може да бъдат изплатени със задна дата

Увеличението на пенсиите пък ще стане факт от средата на годината, подсети тя. През тази година в хазната на ведомството са постъпили 235 млн. лева повече, акцентира общественият министър.

 

Шалапатова разяснява и тематиката за тайната на осиновяването. По думите ѝ тя би трябвало да отпадне, а мярката е закъсняла.

 

Промените в законодателството в тази посока са на разискване в Народното събрание, като бяха импортирани от ГЕРБ-СД, и ПП-ДБ, чиито депутати ги поддържат.

По тях работиха взаимно някогашната обществена министърка Деница Сачева от ГЕРБ, чиято персонална идея са проблемите на осиновяванията у нас, и Христо Петров - Ицо Хазарта, който също от влизането си в Народното събрание се занимава с тематиката и подкепя организациите на хората, които търсят истината за биологичния си генезис.

 

Амбицията на общественото министерство е до края на 2024 година да бъдат закрити домовете за медико-социални грижи, където отглеждат деца на сред 3 и 5 години, съобщи Шалапатова.

 

Тя изясни и за какво е наредила промяна на ръководителя на Агенция „ Социално подкрепяне ”. По думите на отрасловия министър задачата е обществените служащи да бъдат висококвалифицирани експерти. „ Това не се наблюдаваше. Имаше голямо напрежение в системата ”, сподели Шалапатова като уточни, че новият началник се споделя Надя Танева.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР