Увеличението на доходите от началото на тази година ще бъде

...
Увеличението на доходите от началото на тази година ще бъде
Коментари Харесай

Експерт: Инфлацията ще изяде повишаването на доходите

Увеличението на приходите от началото на тази година ще бъде обезвредено от упования растеж на инфлацията. След по-високите цени на комуналните услуги и на стоките, след повишаването на индустриалния ток, в джоба на българина няма да остане доста от обещаното 10-процентно нарастване на заплатите, предвижда за " Хоризонт " финансовият анализатор Цветомир Цачев. 

" Реално не повече от четири или пет % ще останат в джоба ни от обещания растеж на приходите ", счита Цачев.

" Едно номинално повишаване на заплатите от пет, 10 % за 2019 година в действителност ще се усети позитивно единствено в границите на няколко месеца, по-късно то ще бъде обезщетено точно от  този еволюционен равномерен растеж на разноските на семействата и несъмнено, на инфлацията, която се усеща повече от три %. "

Четири на 100 инфлация до края на годината, предвиждат още анализатори, като не изключват и по-висок %. Вече не е рационално да се влага и в парцели, счита още Цачев и споделя, че в околните години рецесията със строителството ще се повтори.

" Моят съвет е, в случай че някой има запас и взема решение да влага във второ жилище, парцел, който да дава чартърен, да изчака известно време, тъй като тогава ще има доста повече парцели на по-добра цена ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР