Увеличение от 20-30 стотинки на хляба за мен е нереалистично,

...
Увеличение от 20-30 стотинки на хляба за мен е нереалистично,
Коментари Харесай

Земеделският министър моли големите вериги да сложат цена на хляба, в която няма печалба

Увеличение от 20-30 стотинки на хляба за мен е нереалистично, тъй като повишаването на пшеницата не се придвижва напълно кумулативно в цената на хляба. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов.
Порожанов разгласи и, че приказвал с всички огромни търговски вериги да няма облага що се отнася до цената на хляба, само че да има надценка единствено едвам се покриват избрани други разноски – да вземем за пример брак . Дали обаче ще има единодушие още не е ясно. Идеята на земеделския министър била и да има среща с премиера, само че трябвало да се внимава да не се стигне до обвинявания в картел.
Чума по козите и овцете – страната я е боязън да приложи закона
Темата е от два месеца, персонално се срещнах с фермерката Ана Петрова и мъжа ѝ Христо Христов и по-късно те се затвориха, не дават никакъв достъп на ветеринари, което е нарушаване на закона. Това изясни земеделският министър Румен Порожанов, откакто Нова телевизия го попита толкоз ли не може страната да вземе проби. Законът надали не би трябвало да бъде прибавен със силови дейности , призна Порожанов за какво има бавене, " а някои хора единствено това чакали " .
Ще създадем проби, с цел да забележим от какво умират животни във фермата на Петрова в Болярово – нека да е от преяждане, добави министърът. И предизвести, че държанието на Петрова пречи да бъде вдигната възбраната за търговия с артикули от скотски генезис от региона. Самата Петрова обаче твърди, че откакто ѝ умрели животни от преяждане, канила ветеринари да вземат проби, само че никой не пристигнал. А министърът добави, че най-вероятно към този момент е лишен и статутът на животновъдно стопанство на фермата на Петрова.
Горски драми
Познавам шефа на Софийската горска дирекция единствено по работа, съответният случай ме изненада, разяснява Порожанов пред Нова телевизия във връзка свадите в горския бранш от последните две седмици. Припомняме, че през вчерашния ден (18 септември), бяха арестувани петима души, като измежду тях е шефът на Регионалната горска дирекция в София Милко Христов, както и шефът на Горското стопанство в Своге Петър Петров. Подозренията са, че те са правили противозаконен рандеман и тъговия на дървесина, както и че са работили като проведена незаконна група, запалила автомобил. Христов е предопределение на подалия през предходната седмица шеф на Изпълнителната организация по горите Григор Гогов, който подаде оставка, тъй като обвързвана с него компания е поела на повишена цена (над два пъти) доставката на колчета за телената ограда в Североизточна България, която би трябвало да стопира придвижването на диви животни от Румъния към България – с цел да не се популяризира африканската чума по свинете.
По-скоро е някаква съгласуваност, която се търси, не цената на колчетата, сподели Порожанов за Гогов. Той съобщи, че изказванията са, че дамата на Гогов доставяла колчетата, само че това не е потвърдено, а оградата била издигната тъкмо когато би трябвало, с цел да бъде спряна африканската чума по свинете. Предали сме всичко на прокуратурата. Земеделският министър сподели и, че публично Гогов е освободен от през вчерашния ден следобяд, след довеждане докрай на всички процедури. Порожанов не пропусна да каже, че африканската чума по свинете не е рискова за хората т.е. не става въпрос за зоонозна болест – такава, каквато може да се съобщи от животни на хора и назад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР