Увеличение от 13.36 % на броя на разглежданите дела от

...
Увеличение от 13.36 % на броя на разглежданите дела от
Коментари Харесай

Парламентът прие годишните доклади на ВКС за 2016 и 2017 г.

Увеличение от 13.36 % на броя на обсъжданите каузи от районните съдилища сред 2016-та и 2017-та година. Това се регистрира в годишните отчети за активността на съдилищата за двете минали години, които бяха признати през днешния ден от Народното събрание.

Те трябваше да бъдат гласувани предходната седмица дружно с отчетите на Прокуратурата и Висшия правосъден съвет. Поради отсъствието на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов обаче, гласуването беше отсрочено за през днешния ден.

Самият Панов изрази противоречие с метода, по който е бил поканен да участва на съвещанието на Народното събрание. В отговор заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов съобщи, че управлението на Народното събрание се отнася с почитание към всички институции, съблюдава законите и личния си устав.
Лозан Панов, ръководител на Върховен касационен съд: Миналата седмица получих позвъняване по телефона, ден преди плануваното съвещание. Отговорих документално, че формата на другарство не е позволена, само че през вчерашния ден още веднъж бях поканен по телефона за днешното съвещание. Вероятно аз съм последният, който е схванал, че епистоларната форма е сменена в връзките сред законодателната и правосъдната власт.Емил Христов, зам.-председател на Народно събрание: Като представител на управлението на Народно събрание не мога да приема вашите разсъждения по отношение на повода за неявяването ви в Народно събрание. Ръководството на Народно събрание се отнася с почитание към всички институции, съблюдава законите и личния си устав и се стреми да не слага институциите в изключително състояние, да бъдат сложени в равноправно състояние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР