Увеличение на заплатите в държавната администрация за служители, които работят

...
Увеличение на заплатите в държавната администрация за служители, които работят
Коментари Харесай

Защо управляващите предлагат 30% по-високи заплати за служители в 28 администрации?

Увеличение на заплатите в държавната администрация за чиновници, които работят на първа линия в изискванията на ковид. Това планува план на държавно разпореждане. Става въпрос за заетите в общо 28 администрации, като измежду тях са ключови структури като Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, Агенция " Митници ", Агенцията по заетостта и други. 

Предвижда се заплатите в другите ведомства да могат да бъдат увеличени еднократно с до 30 на 100. В претекстовете за измененията се показва, че става въпрос за хонорари на  служителите, които са по-ниски спрямо други институциии в дисонанс с размера на отговорностите им и директния риск за здравето.

Предложенията са качени за обществено разискване и следва да стане ясно какви ще са резултатите. 

" Ще има сесия на Народното събрание, когато завърши публичното разискване. Може да се наложи изключителна сесия на Народното събрание ", разяснява за bTV депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. И добави, че политиката за покачване на приходите на българските жители се води от началото на мандата. 

Според Румен Гечев от Българска социалистическа партия предлагането за нарастване на заплатите е политика на суматохата.

" Промяната на заплатите се случва на фона на митинги. Винаги, когато се намира на тясно политически, министър председателят Бойко Борисов " отваря чувала ", изясни той. Според него рецесията няма общо със заплатите и посочи, че с пандемията би трябвало да се работи с добре създадена икономическа стратегия " Промяната на заплатите в бюджетната сфера води до промени в частния бранш. Няма цифри, няма милиони, няма милиарди - не е ясно какъв ще бъде резултатът ", съобщи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР