Увеличение на заплатите на работещите в бюджетната сфера може да

...
Увеличение на заплатите на работещите в бюджетната сфера може да
Коментари Харесай

След бюджетна актуализация може да има ръст на заплатите

Увеличение на заплатите на работещите в бюджетната сфера може да има едвам през юли, след актуализацията на държавния бюджет и според от инфлацията.

Обмислят се и други ограничения за бизнеса работещите в действителния бранш.

Това заяви в Ловеч ръководителят на парламентарната комисия по труда, обществената и демографската политика Искрен Арабаджиев.

Арабаджиев посочи, че сега ръководещите проучват какво подхващат западните страни във връзка с инфлацията и всичко зависи от цените на енергийните артикули.

„ Ако енергийните артикули намалеят като цени, ние ще следим и дефлация действително в идващите месеци. Чакаме да забележим март и април накъде ще тръгнат енергийните артикули “, уточни той.

Арабаджиев добави, че за вероятно нарастване на заплатите в държавния бранш може да се мисли едвам при актуализацията на бюджета.

„ Може да се усилят вероятно бюджетите и да се планува някакво нарастване на заплатите в държавния бранш към средата на годината при актуализацията “, разясни той.

Другата мярка, която се обмисля поради инфлацията е:

„ Плащане на налози и осигуровки  при размера на заплатата, който е бил към декември, при увеличена заплата тази година да не се дължат осигуровки.Това е единият вид, с който да облекчим малко бизнеса и работещите. Тази мярка ще касае и държавния бранш ", изясни ръководителят на обществената комисия в Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР