Увеличение на убитите на пътя пешеходци отчитат от МВР. От

...
Увеличение на убитите на пътя пешеходци отчитат от МВР. От
Коментари Харесай

КАТ в акция - дебне за неправилно пресичащи пешеходци

Увеличение на убитите на пътя пешеходци регистрират от Министерство на вътрешните работи. От началото на годината до 31 януари починалите са 13, а злополуките с присъединяване на пешеходци също се усилват, заяви Росен Рапчев, шеф на " Пътна полиция ", пред БНР.
Още по тематиката
Внимание водачи, велосипедисти и пешеходци: Акция " Зима "!
Заради това " Пътна полиция " стартира акция в цялата страна.

Ще се следи за държанието на пешеходците, когато пресичат, а тези от тях които нарушават разпоредбите ще бъдат глобявани с 50 лв., добави той.

Според него пешеходците са най-уязвимите участници в придвижването, а в България очевидно възприятието за самозапазване при тях е изключително ниско.

От началото на годината до 31 януари са регистрирани 186 пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на пешеходци. От тях 47 са тежки, 13 пешеходци са починали.

" Сред ранените са 19 деца под 18 години, 63-ма са възрастни жители ", заяви началникът на " Пътна полиция ".

Той предложи на водачите да се оглеждат за възрастни хора и да ги изчакват, тъй като те се придвижват по-бавно.

" В тази полицейска интервенция извънредно ще заложим да предизвестяваме и наказваме хора, които пресичат с децата си на неправилни места ", сподели Рапчев.

Според него тази мярка е значима поради предварителната защита, тъй като децата се учат да пресичат погрешно от възрастните./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР