Увеличение на туристите се очаква в Пампорово през тази зима.

...
Увеличение на туристите се очаква в Пампорово през тази зима.
Коментари Харесай

Увеличение на туристите очакват в Пампорово този сезон

Увеличение на туристите се чака в Пампорово през тази зима. От там твърдят, че ски пистите са готови с дебела снежна завивка, а легловата база наближава заетостта си на цялостния потенциал. Добрите условия за заснежаване на пистите от края на декември са спомогнали за положителната им обработка, твърди Мариан Беляков от компанията, която стопанисва оборудванията:
Спокойно можем да кажем  - едни от най-хубавите условия за каране на ски по това време от годината за последните няколко години. Въпреки че следим в огромните градове и навътре в страната липса на натурален сняг като цяло, това никога не значи, че същото е ситуацията и в Пампорово - много дебело покритие със сняг, което значи, че даже и отчасти стопляне по никакъв метод не може да повлияе на пистите и най-малко към този момент аз не виждам затваряне на някой от 14-те - 15-те подготвени писти. Дори напротив  - виждам едно предстоящо мощно захлаждане, което евентуално ще бъде съпроводено и с натурален сняг.

Цените за въжен превоз картите за ски зона Пампорово - Мечи чал остават непроменени от предходната година, когато двете ски зони в Чепеларе и Пампорово бяха обединени, посочи Беляков. Непроменени остават цените и в хотелите в Чепеларе, уверява  Съби Маданков  председател на локалното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. 
Предварителните упования са за нарастване на туристите от 10 - 12 на 100 в Пампорово, където в последните 7 години се отбелязва растеж - в предходния зимен сезон нарастването на туристите е 17%. По отношение на задграничните пазари курортът залага  най-много на балканските и английските туристи.
Подробности по тематиката чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР