Увеличение на таксите за шофьорските курсове предвиждат от бранша. Причината

...
Увеличение на таксите за шофьорските курсове предвиждат от бранша. Причината
Коментари Харесай

Увеличават таксите за шофьорските курсове

Увеличение на таксите за шофьорските курсове плануват от сектора.
Причината е решение на Министерския съвет за смяна в метода на образование на искащите да получат позволение за шофиране на моторно транспортно средство, съобщи Bulgaria ON AIR.
Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов изясни, че измененията са в резултат на новата рамка на Европейската комисия с оглед понижаване на произшествията на пътя и преразглеждане на системата „ водач-път-автомобил “, които да доведат до нулева смъртност до 2050 година.
„ България, като член на Европейски Съюз, е длъжна да се съобрази с тази рамка и във всичките три насоки да даде своя принос за общата идея – понижаване на жертвите по пътя “, уточни Иванов в „ България заран “.
По думите му с това решение би трябвало до края на март да се проучват образователните документи за образование на водачи от 17 категории – от А1 до трамваите, които са последната категория.
Създадена е работна група от специалисти на министерствата на образованието и превоза, висши образователни заведения и представители на браншовите организации за образование на водачи.
„ Времето за осъществяването на министерското решение е кратко, само че считаме, че с динамичността, с която се работи, до края на месеца ще имаме три нови фактора в образованието на водачи на три категори – А1, А и Б. Това са главните участници в придвижването на нашите пътища “, изясни Иванов.
Акцентирало се на повишение на броя на образователните часове за леките коли. Препоръка на Европейски Съюз е те да се вдигнат до 50 часа, сега са 31.
Ще бъдат вкарани и напълно нови способи в образованието на мотористите – избран брой изпитни проби, които ще бъдат извадени от категория Б.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР