Увеличение на сигналите за жестокост към животни в края на

...
Увеличение на сигналите за жестокост към животни в края на
Коментари Харесай

Четири лапи отчитат повече насилие над животни в предновогодишните празници

Увеличение на сигналите за свирепост към животни в края на 2018 година регистрират от " Четири лапи " . От българския офис на интернационалната организация за отбрана на животните " Четири лапи " прецизират, че в множеството случаи експанзията е ориентирана към домашни и бездомни кучета и котки. Най-често те стават жертва на пукотевица с огнестрелно оръжие или на отравяне.

" Макар краят на годината да е обвързван с най-светлия християнски празник - Рождество Христово, това е и интервалът, в който обичайно отчитаме увеличение на сигналите за свирепост над животни ", съобщи доктор Марина Иванова, шеф на " Четири лапи " за България.

 Мъж простреля три породисти кучета с ловна пушка
Мъж простреля три породисти кучета с ловна пушка

Животните били открити край селско гробище

Според нея аргументите са от несъразмерната приложимост на алкохол и повече свободно време. Нерядко при приложимост на огнестрелно оръжие причинителите разчитат да останат незабелязани поради непрекъснатите гърмежи от фойерверки и пиратки, счита тя.

Тя дава образец с кучето Мими, което на 23 декември е било простреляно от упор в главата от незнаен причинител в Северния парк в София.

Подобен случай на простреляно в главата от ловджии куче в столичния квартал Бухово в навечерието на Нова година провокира вълна от неодобрение в обществените мрежи.

 Дадоха на съд 56-годишен, прострелял куче в Стара Загора
Дадоха на съд 56-годишен, прострелял куче в Стара Загора

Прострелял го 4 пъти с въздушна пушка

Продължават и отравянията на домашни и бездомни животни в паркове и градинки в Пазарджик . През последната седмица има нови две отровени кучета. От края на ноември предходната година общият брой на потърпевши четириноги надхвирля 15. Към момента причинителят към момента не е открит.

 Бум на отровени кучета в Пазарджик Обновена
Бум на отровени кучета в Пазарджик

Отровата е разпръсната в паркове и детски площадки

Край Крумовград ловци, природозащитници и полиция търсят отровител , заложил примамки против диви животни. От дейностите му са починали както диви хищници, по този начин и ловен кучета.

" Жертви на принуждение са освен бездомни, само че и домашни животни. Вчера получихме сигнал от Лесидрен за простреляно и влачено с автомобил пастирско куче, чийто мъртвец е бил открит от притежателя на 3 километра от мястото на стрелбата ", разкрива доктор Иванова.

Тя признава, че в множеството случаи от полицията реагират съответно и изпращат на място група за оглед.

От " Четири лапи " поучават при всеки случай на принуждение над животно да бъде подаван сигнал за осъществено закононарушение на незабавния тел. 112. Ако диспечерите откажат подпомагане, в реда на нещата е да се осведоми и дежурен областен прокурор.

От организацията също приканват да бъде въведен по-стриктен надзор за притежаването на ловно оръжие и отровни субстанции , защото от една страна с тях най-често се правят закононарушения по отношение на животни и разкриването им е най-трудно, а от друга - неправилната им приложимост съставлява заплаха и за хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР