Увеличение на подозрителните смъртни случаи на чуждестранни туристи в Колумбия.

...
Увеличение на подозрителните смъртни случаи на чуждестранни туристи в Колумбия.
Коментари Харесай

Увеличение на подозрителните смъртни случаи на чуждестранни туристи в Колумбия

Увеличение на подозрителните смъртни случаи на задгранични туристи в Колумбия. Трима американци бяха открити мъртви единствено за четири дни в туристическия град Меделин, Колумбия, оповестиха управляващите в сряда, на фона на скока на кражбите, включващи задгранични туристи, които са примамени от приложения за запознанства, дрогирани и ограбени.

Община Меделин и посолството на Съединени американски щати към този момент сигнализираха през последните седмици

за увеличението на смъртните случаи заради скополамин, хипнотик и седатив, употребен за упояване, плячкосване и каране на жертвите да изгубят паметта си. В огромни дози или в композиция с консумация на алкохол, това психоактивно вещество може да бъде съдбовно.

47-годишният Дакарай Ърл Коб беше открит мъртъв в понеделник в хотел в западен Меделин, без изчезнали персонални движимости и следи от принуждение.

В неделя, в туристическия квартал Laureles, чиновници на хотела откриха тялото на Антъни Лопес, 29, в стая, която споделяше с две дами.

И двамата, съгласно локалната преса, са били жители на Съединени американски щати. Очаква се резултатите да бъдат оповестени след аутопсията.

„ Това са незаконни структури, това не са изолирани произшествия “, предизвести през вчерашния ден Мануел Вила, общински чиновник, отговарящ за сигурността.

В събота различен американец, Манли Марк Конли, беше открит мъртъв,

откакто падна от апартамент на 17-ия етаж в жилищна постройка за малко строителство в квартал Ел Помбладо.

На 19 януари литовец, разпознат като Томас Гентримас, падна от 12-ия етаж на хотел в Laureles.

От четирите смъртни случая до момента през 2024 година господин Вила акцентира, че най-малко два са последвали „ потреблението на уеб страници за запознанства “.

През 2023 година седем задгранични туристи, в това число трима американци, бяха открити мъртви в Меделин,

откакто бяха упоени от млади дами, които срещнаха посредством такива платформи, съгласно публични данни, които може да са подценени.

Организираната престъпност от ден на ден се възползва от туристическия взрив в Меделин, с цел да ограбва туристи, дрогирани или нищо неподозиращи, и „ в някои случаи грабежите ескалират в убийства “, сподели служителят. Същото събитие визира и столицата Богота. Други жертви бяха отвлечени и изплатени за освобождението им.

В края на 2023 година посолството на Съединени американски щати посъветва жителите на Съединени американски щати да не употребяват приложения за запознанства в Колумбия.

Според общински данни задграничните гости на Меделин са се нараснали от 212 000 през 2015 година на 1,5 милиона през 2023 година Градът е измежду най-популярните туристически дестинации в Латинска Америка.

Известен през 90-те години на предишния век с насилието на наркотрафикантите, Меделин, „ градът на безконечната пролет “ с 2,6 милиона поданици, в този момент се трансформира в магнит за туристите, както и за цифровите „ номади “.

С натоварен нощен живот, основно под звуците на регетон музика, и с легална проституция, той също се смята за дестинация за секс туризъм в интернационален мащаб.

 

Източник: AFP / Превод:

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР