Увеличение на основните месечни заплати на кметовете на кметства в

...
Увеличение на основните месечни заплати на кметовете на кметства в
Коментари Харесай

Увеличиха заплатите на кметовете на кметства в община Варна

 Увеличение на главните месечни заплати на кметовете на кметства в община Варна утвърдиха членовете на ПК " Финанси и бюджет “.

До сегашния миг размерът на възнагражденията не е обновен макар измененията в разпореждане на Министерския съвет от 2019 година, с които се даде опция самостоятелните съществени месечни заплати на кметовете на общини, региони и кметства да се дефинират до размера на заплатата на министър. А главното месечно заплащане на министър е обвързано със средномесечните заплати на наетите лица по трудово и служебно правно отношение в публичния бранш, които се преизчисляват на всеки три месеца.

При установяване на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите на селата. Кметовете на Каменар и Тополи ще получават по 1 740 лева, а на Звездица и Константиново – по 1 440. Заплатата на кмета на най-малкото село в общината – Казашко, ще е в размер на 1 320 лева

На съвещанието на комисията бяха утвърдени и промени в Наредбата за изискванията и реда за финансово подкрепяне на юношески планове, осъществени от неправителствени организации по стратегия " Младежки действия “ на Община Варна. След диспути членовете на ПК " Финанси и бюджет “ взеха решение комисията, оценяваща младежките планове, да се състои от 7 членове – трима представители на администрацията, трима общински съветници и един външен специалист. Предложението за този състав на комисията беше направено от ръководителя на локалния парламент Тодор Балабанов.

Съветниците дадоха също единодушието за закупуване на входна врата с внедрена RFID система за сигурност, надзор и следене на книги за потребностите на Регионалната библиотека " Пенчо Славейков “.

Вратата и нужният програмен продукт за нейното консолидиране с библиотечната осведомителна система, на обща стойност 24 500 лева, ще бъдат купени със личните доходи, осъществени от библиотеката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР