Увеличение на минималния осигурителен доход на земеделските производители само с

...
Увеличение на минималния осигурителен доход на земеделските производители само с
Коментари Харесай

Имрен Мехмедова: Минимален осигурителен доход от 710 лв. праща земеделските производители в сивия сектор

Увеличение на минималния застрахователен приход на земеделските производители единствено с 10 на 100 – колкото е нарастването на минималната работна заплата, предложи Движение за права и свободи по време на второто четене на бюджета на Държавното публично обезпечаване.

Това е нарастване от 40 лв., сподели националната представителка от Движение за права и свободи Имрен Мехмедова, представяйки позицията на Движението.

Управляващите оферират фрапантен скок на минималния застрахователен приход на земеделските производители – с 290 лева, достигайки 710 лева Браншът е изрично срещу.

С това ваше предложение за нарастване на 710 лева на минималния застрахователен приход, земеделските производители ще се откажат от тази своя активност или ще минат в сивия бранш, безапелационна бе Имрен Мехмедова. Тя акцентира, че политиката на Европейския съюз и да насърчава дребните фамилни ферми.

Точно това са хората в България, които се обезпечават на най-малък застрахователен приход, сподели Мехмедова.

Една от главните тактики в бъдещата Обща селскостопанска политика на Европейски Съюз е „От компанията до трапезата“. Това са хората, които създават продукцията, която всеки един от нас използва. Не е моментът за това нарастване. Нека излезем от тази зала и да отидем при дребните производители, с цел да забележим техните компликации, прикани Имрен Мехмедова. И акцентира: „Не е моментът при тези ценови компликации да караме дребните аграрни производители да заплащат по-големи осигуровки“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР