Увеличение на минималната заплата ще бъде първата важна стъпка от

...
Увеличение на минималната заплата ще бъде първата важна стъпка от
Коментари Харесай

Гърция вдига минималната заплата

Увеличение на минималната заплата ще бъде първата значима стъпка от серия ограничения, целящи да усилят приходите на гърците, съобщи държавният представител Димитрис Дзанакопулос в изявление за АНА-МПА, представено от Българска телеграфна агенция. Минималната работна заплата в Гърция в края на 2018 година публично е била 586 евро, само че в реалност по данни на Евростат е възлизала на 684 евро, тъй като работещите в Гърция не престават да получават 14 заплати годишно. Тази стойност обаче е надалеч от предкризисното ниво от 751 евро.

Дзанакопулос уточни, че в интервала след приключването на избавителните стратегии държавното управление се изправя пред съществени политически и институционални провокации, само че възнамерява да приложи спомагателни положителни ограничения, целящи да обезпечат облекчение и поддръжка на гръцкото общество.

" Това държавно управление съумя да изведе страната от меморандумите и да стабилизира стопанската система, оказвайки обществена поддръжка в същото време ", отбелязва Дзанакопулос, като добави, че актуалната парламентарна настройка подсигурява, че обединението на СИРИЗА ще приключи четиригодишния си мандат. / Марица

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР